psikolojik.gen.tr
Psikolojik

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar | iletisim









Psikolojik yorumları

Psikolojik Hakkında Yorum Yapılmıştır


sorunlu

ben çıkar amacı olmadan dürtü olarak sürekli yalan söyleme ihtiyacı duyuyordum kendimi beğendirmek ilgi ve sevgigörmek için 4 5 gün kadar önce bu yalanlarım ortaya çıktı arkadaşlarım beni bıraktılar yalan söylemiyorum artık ama söylediğim yalanlar normal değildi mesela ameliyat olduğumu söylediğim oldu beynimde kist var dedim niye böyle bişey yaptım bilmiyorum ama etrafımdaki çoğu insana ailem dışında bu yalanı söyledim erkek arkadaşıma bu durumu anlattım garip bi şekilde farkındaydım dedi ama ben düzelmek istiyorum etrafımda insan olmadığı için falan değil pişmanlık duyuyorum çünkü sürekli yoksa insanları sevmem beni hep dışladılar bence önce onlara insan olmayı öğretmeliyiz. bende beni olduğu gibi sevmeyeceklerini düşündüğümden yalanlar söyledm fakat psikoloğa gittim daha önce farklı sorunlarımda var yalanın yanında ben bunu sorun olarak görmediğim için söylememiştm daha doğrusu sürekli yalan söylediğimin farkında değildim. 4 5 gündür hiç yalan söylemedim ve benim hayatımda tuhaf şeyler oluyor ssabah uyandığım zaman benliğimi tanıyamıyorum eskisi gibi çok rüya görmüyorum ne bileyim hayat manasız ve aptalca geliyor. zaten beynimize takılmış bi alet var gibi bu hayata yaşamaya mecbur edilmiş gibiyiz. daha önce kişilk bozukluğu şizo okb hatta şizofreni tanısı bile konuldu ama ben halüsinasyon falan görmüyorum şuan yalan söylediğim sıralarda sanki beyaz bi siluet görüyordum benim ne sorunum var bilmiyorm ama mtomani de değilim çünkü onlar kabul etmiyorlarmış ben karaktersiz olduğumu kabul ediyorum şizofreni de değilim halüsinasyonlarım falan da yok kişilik bozukluğum yokbence ben kişiliksiz biriyim zaten yarın psikoloğa gideceğim ilaç kullanmak istemyrm verdikleri şizofreni ilaçlarını kullanmyrm çünkü şizofren değilim aşırı dygusal tepkilerim var oturup ağlayablyrm ok çabuk sinirleneblyrm ve nasıl desem hayatı neden yaşyoruz ? neye göre doğru neye göre yanlış neden insanlarla muhabbet kurmak zorundayz ? neden buna ihtiyaç duyuyoruz ve neden bu kadar monoton sıkıcı tek düze hiç bi istediğimiz olmuyor

2017-08-07

Kullanıcı oyu: 4,5

irem

aynı tespitler bendedde var hep bi yalnızlık duygusu hep bi tici değersiz başarısız yetneksiz itemi

2017-08-07

Kullanıcı oyu: 4,5

selvi sultan

ben 22 yaşındayım kendi kendime çok fazla konuşuyorum bi hayal kuruyorum daha sonra onu gerçekten yaşamıştım diyorum ilk önce hayaldi ama gerçekten yaşadım diyorum ne yapmam lazim

2017-08-06

Kullanıcı oyu: 4,5

Bulent TAMER

ERILEN ILACLAR ,NARKOZ MORFINLER ILE BEN 5 GUN HALUSINASYON GORDUM VE SU AN ILACLARIN ETKISI GECTIGI ICIN KURTULDUM

2017-08-06

Kullanıcı oyu: 4,5

hissiz

Hisedemeyen birine ne desen boş

2017-08-04

Kullanıcı oyu: 4,5

Okuyucu

Ben de aynı şeyleri yaşıyorum.Sürekli kaygı ,korku içerisindeyim.

2017-08-02

Kullanıcı oyu: 4,5

rüya

13 yaşındayım.akrabalarım hiç yaplımamasi gereken birşey yaptı ve o an onu okuyunca titremeye başladım.sonra nefes alamamaya başladım her nefes almaya çalışığımda tıkandım.sonra hastaneye gittik oksijen taktılar ve seruma sakinleştirici koydular sonrasını hatırlamıyorum ama 3 gün boyunca yaşayan bir ölüydüm resmen bir kez daha oldu ama daha kolay atlattım tek korkum okuldada aynısı olması önceden sinirlenince sadece titrerdim ama şimdi herşey değişti hayatımda...

2017-08-02

Kullanıcı oyu: 4,5

HİDAYET

CEYLİN SİZİNLE AYNI DURUMU YAŞIYORUM BAŞA ÇIKAMIYHORUM YERE GÖĞRE HİÇ BİR YERE SIĞAMIYORUM AİLEME FAZLALLIK GÖRÜYORUM KENDİMİ HAYATLARINDA OLMAZSAM ONLARIN DAHA ÖUTLU OLACAKLARINA İİNANDIĞIM İÇİN ÖLMEYİ DÜŞÜNÜYORUM ÖLMEK İÇİNDE CESARETİMİ TOPLAMAYA ÇALIŞIYORUM CESARETİMİ TOPLADIĞIM GÜN HERKES İÇİNDE BENİM İÇİNDE SORUN BİTMİŞ OLACAK.

2017-08-02

Kullanıcı oyu: 4,5

hüseyin köksal

merhabalar benim eşimde şu sıkıntılar var üzüldüğü zaman yni canı sıkıldığı zaman bayılır gibi oluyo bu ara sıra meydana geliyor ve ayak ve ellerde titreme meydana geliyor içine kapanıklık bazen boy gösteriyor birde aşırı titizlik ve kaygı var bunun sebebi ve teşhisi nedir tedavi edilebilirmi tedavi süreci nasıl bu konularda bana yardımcı olursanız bi yuvayı kurtarmış olursunuz

2017-08-01

Kullanıcı oyu: 4,5

sanane

annem ve babam benim okadar uzerime geliyor ki inanamassınız valla

2017-07-29

Kullanıcı oyu: 4,5

o kadar ki

O kadar konsantrasyon bozukluğu var ki bu yazıyı bile okuyamadım kafa başka yere gitti..

2017-07-29

Kullanıcı oyu: 4,5

Delale

sinirlikten yakınan hastaları tanımlamak içinkalp nevrozu terimini kullanmıştır. Freud,1894de Heckırerin çalışmalarını yorumlamış ve bugünkü panik atağın karşılığı olabilecekAnksiyete Nevrozukavramını ortaya atmıştır.Bu hastalığın Nevrasteniden ayrı bir özellikte olduğunu iddia etmiştir.F

2017-07-27

Kullanıcı oyu: 4,5

Cevheer

Hinduizmden Türkçeye çevrilirken tenasüh olarak çevrilmektedir. Ancak bu durum tam anlamıyla reenkarnasyon kavramını karşılamamaktadır. Tenasüh kavramının açıklanmasında ruhların dünyaya gelip gitmeleri konusunda ceza veya ödül olduğu inancı vardır. Yani ruhlar dünyaya ödül veya ceza olarak yeniden gönderilirler. Ancak reenkarnasyonda ruhlar yeniden beden bulurken ceza veya ödül için bunun olmadığı görüşü vardır. Tenasüh inanışında insan ruhunun dünyaya ceza olarak hayvan bedeninde gelebileceği ifade edilmektedir.Ancak reenkarnasyon insan ruhun başka bir insan bedeninde yenide geri dönüşü olarak yorumlanmaktadır.

2017-07-27

Kullanıcı oyu: 4,5

aydın

yıllar oldu, yüzümde gülücük görmeyeli. o kadar mutsuz oldum ki artık anlamı kayboldu. iyileşmeyi ummuyorum artık çünkü bu hastalık süreğen. bir de bütün bu hastalık yetmezmiş gibi yalnızlık çıkıyor karşıma.

2017-07-22

Kullanıcı oyu: 4,5

Çağrı

Arkadaşlar selam. Benim de yaşadığım bir hastalık, çok şiddetli bir şekilde bir anda başladı kafayı yediğimi düşündüm. Her şey çok farklı geliyordu. Bedenim, düşüncelerim, duyularım. Rüyada gibi hissediyordum kendimi, aynaya bakma ihtiyacı hissediyordum bu ben miyim vs. Hiç geçmeyecek gibiydi hayatım hep böyle mahvolcak. Direk psikiyatriste gittim. zaten panik atak için bir süredir gidiyordum ve faydası da oldu. Yüce Rabbim şifa verdi. 1-2 aylık bir süreçti. Sakın ama sakın umutsuz olmayın çünkü geçecek buna kesinlikle emin olabilirsiniz. Her zorlukta bir kolaylık vardır ve Allah sabredenlerin yanındadır sakın unutmayın. Ayrıca düşüncelerimi durdurmaya çalışmaktansa onları serbest bırakıp takip edecek bir şekilde meditasyon yaptım. internet ortamında headspace diye geçiyor. Onunda çok faydası oldu. ve iyi hissetmek diye bir kitap vardı onu da okumaya başlamıştım. Ve iyileştiğimi hissettiğim günlerden beri ilk defa internette rüyada gibiyim diye arama yapıp bu konuyla ilgili yorumları okuduğum kendimi nasıl çaresiz güçsüz hissettiğim günler aklıma geliyordu ve benim gibi olanlara bunun geçebileceğini ümitsiz hissetmemeleri gerektiğini hep yazmak istedim. EMİN OLUN GECİCEK Dua edin.

2017-07-22

Kullanıcı oyu: 4,5

Pikkadi

Belirtilerin hepsi bende var ne yapacağımı bilmiyorum depresyon belirtileriyle beraber sinir bozuklukları ve krizlerim de başladı artık kendime zarar vermekten başka çare bulamıyorum ailem sürekli üstüme geliyor hep bir baskı altındayım rapunzel gibi bir kuledeyim sanki hiç bir anımı dolu yaşayamıyorum ve yaşadıklarımdan dolayı son 5 yıldırda bu durum var hiç bir uzmana başvurmadım daha 17 yaşındayım ve aileme bu konudan bahsetsem bana diyecekleri tek şey saçmalama zaten sen hastalık hastasısın olacak bildiğimden dolayı bahsetmedim ama durumum kötüye gidiyor bunu biliyorum

2017-07-14

Kullanıcı oyu: 4,5

umut

bende bu belirtilerin hepsi var ve doktora gitmek istemiyorum beni bırakmıyacaklar diye cok korkuyorum ne yapabilirim

2017-07-12

Kullanıcı oyu: 4,5

boşversene...

sanırsam bunlardan biraz bendede var hjhjh

2017-06-25

Kullanıcı oyu: 4,5

Esra Nur

bu dediklerinizin hepsi bende yaklaşık olarak 9 aydır var
eskiden hayatım çok güzeldi hayattan zevk alabiliyordum gereksiz yere ağlamıyordum yada saçma sapan bir şey için kahkaha atmıyordum hayatımı seviyordum fakat hayatıma biri girdi onun hayatıma girip çıkması ve tüm hayatımı mahvetmesi bir oldu delirdim depresyon ve dahası mazoşistlik... tüm hayatım alt üst oldu beni tanıyan insanlar artık beni tanıyamaz oldu 9.sınıfa geçmiştim henüz ve derse kendimi veremiyordum oysaki orta okulda okul 7.ydim
derslerimde başarım azaladı ve en nefret ettiğim şeyse başarısızlık ve bu beni dahada çok delirtiyordu
herkesten nefter etmeye başladım ve bu yüzden hepsi çok kırıyordum çevremdeki insanlar azalıyordu hiç kimseyi takmıyordum herkes sadece laf olsun diye bir arkadaşlık bağı kuruyordu yada çıkarları için insanlara olan güvenimi yitirdim hatta bir tanrının olup olmadığına olan inancımı bile yitirmiştim
müslüman bir ülkede yaşadığımdan dolayı bu pek uzun sürmedi ve hep dua etmeye başladım dualarımın çoğu kabul oluyordu ve buna bana huzur veriyordu DUA ETMEK... dertlerimi azaltabilecek tek çaremdi
kendimi hep riske attığımdan dolayı bu huzurda o kadar uzun sürmüyordu
çok geçmedi üzerinden henüz 2 hafta bileklerimi kestim izleri hala var ve hiç geçmeye kanı önceden çok seviyordum ama artık eskisi gibi kan düşkünü değilim
ailemle pek anlaşamıyorum normalde uyum sağlaya bile bir insanımdır ama ne bileyim olmuyor
kendim gibi birini çok aradım isteğim özellikleri taşıyan birini fakat henüz bulmuş değilim
sanırım o kişiyi bulamadan hayatımı eskisi gibi sürdüremeyeceğim
ve aşka olan inancım o anda tekrar körüklenecek

2017-06-25

Kullanıcı oyu: 4,5

Nefise

kustah bir kisilik mi? bir rahatsizligi olan bir bireyi boyle mi tanimliyorsunuz?

2017-06-25

Kullanıcı oyu: 4,5

isa tas

istem dısı utanma insan icinden uzaklıgı nasl unutabilirim

2017-06-23

Kullanıcı oyu: 4,5

AYSEGULPAHISTE

BEN 62 YASINDAYIM BU HASTALIGI LISE CAGLARIMDAN BERI YASIYORUM ANNESIZ BUYUDUM BEN 3 YASINDAYKEN ÖLMÜŞ İNSANLARIN SUREKLI BENIMLE ALAY ETTGIINI KIZIMLA OGLUMLA DALGA GECTIGINI DUSUNUYORDUM BANA SUREKLI BIRSEYLER İMA EDİYORLARG GIBI GELIYORDU. TEDAVIYE YENI BASLADIM INSALLAH KURTULURUM . YASIM ILERLEDIKCE GERCEK ALGIM DAHADA BULANIKLASTI. ALLAHTAN UMUT KESILMEZ UMARIM DUZELIRIM GECELERI BEYNIM KAYNIYOR GIBI LUYOR UYUŞUYOR.

2017-06-19

Kullanıcı oyu: 4,5

Mavi

Bu yazdığım size garip gelebilir. Ama düşücelerimi yazmak istiyorum

Ben iç hastalık derecesinde kendi kendime konuşmadım, konuşmuyorum.Annem ev hanımı,babam çalışıyor ve eve akşam saat 8 gibi geliyor hep.Ben okulumdan geldiğimde evde beni annem karşılıyor.
Eğer Allah korusun, anneme birşey olsaydı evde büyük ihtimal yalnız kalırdım. Annemi kaybetsem hayatım kararırdı ciddi anlamda.

Düşünüyorumda, annem olmasa bile onunla konuşsaydım bu da mı garip olurdu ? sadece merak ediyorum.

2017-06-18

Kullanıcı oyu: 4,5

Emre

Ben sosyopatım ve hani diceklerya sosyopotlar kendilerinin sosyopat olduğunu anlamaz. Babam trafik kazasında öldüğünde hiç bişi hissetmedim. Ölen ben olmalıydım falan fasa fiso. Belki uyguladığı baskıdan dolayıdır. Zaten aşırı derecede isyankarım.

2017-06-17

Kullanıcı oyu: 4,5

selin

3 yıldır kendime zarar veriyorum başta deriyi tırnaklıyodum sonra cam bıçak ve jilet girdi hayatıma sadece ailemden saklamaya çalışıyorum ağlarken kendimi kesme geriği duyuyorum ve rahatlıyorum

2017-06-16

Kullanıcı oyu: 4,5

halide

bende hayatımda çok zor zamanlar geçirdim. çok çeşitli piskolojik rhatsızlıklarım oldu.Ama inanının insan kendisi yapıyor kendisine ne yapıyorsa,tabiri caizse kendisiner zulmediyor..ama Allah kulunu hiç bir zaman bırakmaz onu hatalarıyla günaylarıyla sarıp sarmalayan bir Rabbimiz var yeterki tövbe edip ona dönelim.Yeter ki başmıza gelen HERŞEYE şükredelim sabredelim ve kendimizi sevelim çok sevelim herşeyimizle, kendini sevmeyen hiçbirşeyi kiç kimseyi sevemez çünkü.Ve hayatta aşılmayacak hiç bir sorun tedavisi olmayan hiçbir hastalık yoktur yeterki inanın.ben inandım başardım hatta başkalarına umut oluyorum hayat doluyum..siz de başarın ve sizde başkalarına umut olun..

2017-06-10

Kullanıcı oyu: 4,5

sevgi

ben kendimi çok kötü hisediyorum arkadaşım seslenmiyo ama o sesleniyo sanki kendi kendime gülüyorum bazen kendi kendime alıyorum annem gili asla dinlemiyorum onlardan uzak durmak istiyorum ama elimde deyil yapamıyorum bana yardım edin nolur

2017-06-09

Kullanıcı oyu: 4,5

İnsan

Hiçkimse için hiçbirşeyle, hiçbirşey için hiçkimseyle uğraşmak istemeyen bi insanım şuanda herşeyin değişebiliceği inancını hala kaybetmedim ama kafam her konuda karmakarışık, bu yazıyı okuyan, yani sen eğer mutsuzsan, nedenlerini belirle ve hayatında neyi isteyip neyi istemediğine karar ver, hayat kısa mutlu olmak için bekleme, mutlu olmak istediğin hayatı git ve al, şuan bunu bende yapamıyorum ama yapıcağım gün uzak değil bundan eminim,hepiniz değerlisiniz.

2017-06-05

Kullanıcı oyu: 4,5

farez

ben 5 yıl önce jilet ve tırnak yeme olarak başladım ardından intihar girişimim oldu ondan sonra da cama vurup bileğimi kestim ama bu kasıtlı olmadı sinir krizi esnasında oldu bende bipolar bozukluk var ve affektif biriminde tedavi görüyorum ama hala ayak tırnaklarımı elimle koparıyorum söküyorum kanayana kadar ve koptuğunda rahatlama hissi yaşıyorum sonrasında çok üzülüyorum 3 farklı antidepresan kullanıyorum sabah akşam ama hala bu durum devam ediyor ve bazen panikatak yaşıyorum çok yoruldum artık lütfen yardım edin birşey söyleyin nasıl kurtulucam kendime zarar vermekten? tırnak koparmayınca da saçımı kaşımı yoluyorum. birini bırakınca öteki başlıyor. çok kötüyüm ailem de çok üzülüyor kızıyor görünce ama durduramıyorum kendimi. bunu sanki bir başka şey yaptırıyor bana. acı çekmek hem canımı yakıyor mutsuzz ediyor hem de rahatlatıyor farklı bir şekilde.başkaları görmesin diye saklamaya çalışıyorum sürekli.tükendim artık.

2017-06-03

Kullanıcı oyu: 4,5

adı lazım

ula ergenler ne üfürüyonuz ne üfürüyonuz sinir krizi öyle olmaz siz konversif bozuklukla karıştırıyorsunuz. Sizinki öğrenilmiş karekter bozukluğudur.

2017-05-21

Kullanıcı oyu: 4,5

FURKAN

hep bana haksızlık yapıldığını düşünüyorum
annemin kardeşlerim arasında ayrımcılık yaptığını düşünüyorum
ve
elimde olmadan çok sinirleniyorum
etrafımdakileri kırıyorum
sonra oturup ufacık çocukmuş gibi ağlıyorum
yaşım 15
bana yardımınız dokursa çok sevinirim

2017-05-20

Kullanıcı oyu: 4,5

Mel

7 özelliği de dibine kadar gösteriyorum yaşasın djshdma

2017-05-18

Kullanıcı oyu: 4,5

yorumları okuyunca

yukarıdaki tanımlamaları okuyunca ben asosyal değilmişim dedim. çünkü yalan söylemem ve sorumlulukda alabilirim. ama yorumlara bakınca yukarıdaki tanımlamaların yanlış olabileceğii düşündüm. souç: hala asosyal olabilirim :)

2017-05-13

Kullanıcı oyu: 4,5

gamze

peki sürekli kapıyı en az 8 deha kitleyip uyumak veya alışkanlıgı bir organmış gibi benimsemek kendi uydurdugu yalanlara inanmak

2017-05-11

Kullanıcı oyu: 4,5

yağmur

14 yaşındayım aşağılık kompleksimin olduğunu farkettim.En kısa zamanda psikologa gideceğim umarım iyileşirim.

2017-05-10

Kullanıcı oyu: 4,5

edişko

Okulda bir metin okursam yada öğretmene soru fln sorarsam heyecanlanıyorum. Dilim kelimelere dönmüyor. Çok merak ettiğim soruyu öğretmenime sorduğumda veya öğretmenle konuştuğum fena derecede heyecalanıyorum. Lütfen yardım edin neyapmalıyım ?

2017-05-09

Kullanıcı oyu: 4,5

özgür ayyıldız

Çok kötü birşey aynen sosyallik sıfır içe kapanma saçma sapan engellenemez kurgular ani parlamalar birşey anlatırken saçmalamak beyin bazen çok akıcı bazen enkaz en kötüsü toplumdan geri kalma kaçma tarifsiz çok kötü bir hastalık.

2017-05-03

Kullanıcı oyu: 4,5

mustafa

ben kendi kendime konuşuyorum yani şöyle oluyor şuan yazim yok yazmim yazim yazim oluyor

2017-05-02

Kullanıcı oyu: 4,5

Celal

herşey bende mevcut. özellikle de 2 aktivite arasında hangisini yapsam diye kararsız kalıp hiçbirini yapmadığım oluyor.

2017-04-25

Kullanıcı oyu: 4,5

Nisa Nur

Merhaba ben 13 yaşındayım ama daha küçük olmama rağmen en ufak bişeye sinirleniyorum bazende sebepsiz yere sinirleniyorum evde sinir krizi gecirip bağırınca ailem beni azarlıyor ve dahada sinirleniyorum nefes alış verişlerimde bozukluklar oluyor. Ve bu yuzden arkadaşlarım benden korkmaya başlıyor...

2017-04-21

Kullanıcı oyu: 4,5

sedef

Canim sıkılıyor nedeninide bilmiyorum
Bunun sebebi

2017-04-21

Kullanıcı oyu: 4,5

töre keskinsoy

askerde nevrotik adaptasyon sozukluğu verdiler ben gereğeni yapmak istiyorum şu ende iyiyim

2017-04-21

Kullanıcı oyu: 4,5

buket

bende eve gittim evde kimsa yokmus ama ben evin icinden annemin ablamın sesisini duydum gülüsüyorlar di evin içine bakdim kimse yok annem saka yapıor sandim annem aradi eve geldin mi diye evet dedim komşudayiz gel dedi bıde ben kndı kndıme kranlikdan biseyler goruyorum bırının bana dokundugunu sanıyorum bu piskolojıkmen mi korkdugum icin yardım eder misiniz :(

2017-04-20

Kullanıcı oyu: 4,5

emre

ben de yaşıyorum yasklaşık 1 aydır.bu sanki ben değilim gibi yani .kendimi eskisi gibi hissetmiyorum .yani bu ben değilmişim hissi bazen artıyo falan çok garip bi his bakalım doktorum bi sulinex 37.5 ve rexapin 2.5 verdi ,inşallah geçer

2017-04-18

Kullanıcı oyu: 4,5

Ödemli Değil ADIM

Çevremde sadece 2 arkadaşım var . Evet 2..Bir gün bunlar beni kenara çekip benim bu olduğumu ne utanma ne de pişmanlık duygularımın olduğunu ve toplumda kuralları çiğnemekten zevk aldığımı dediler ve doğruda,bana göre birinin acı çekmesi hoş bir durum. Fakat ben acı çekiyorsam kimse bana acıyıp yardım edemez.Onlar kim ben kimim.Tedavisi olsun ya da olmasın umrumda değil. Bence hayat böyle daha keyifli.

2017-04-17

Kullanıcı oyu: 4,5

anonim

ben 13 yaşındayım kendime kalemtıraşın jileti ile zarar veriyorum kendimi depresyon hissediyorum ve sınav notlarım da düşüyor kendime zarar vermek beni iyi hissettiriyor

2017-04-17

Kullanıcı oyu: 4,5

irfan hatip

Kizim sizotipal rahatsiz yardim istiyorum.

2017-04-14

Kullanıcı oyu: 4,5

deniz

Anksiyete, obsesif kompulsif iste ben bunlara sınır oluyorum.

2017-04-09

Kullanıcı oyu: 4,5

İLKER ATALAY

RECEP TAYYİP ERDOĞAN BU HASTALIK ONUN HASTALIĞI

2017-04-04

Kullanıcı oyu: 4,5

TARKAN

EVET BUNU SÖYLEMEK BİLE ZOR AMA KANSERIM 2 AMELIYAT GECIRDIM SIMDI 3 CÜ AMELIYATI OLDUM AMA BU DAHA AGIR BIR AMELIYAT OLDU NERDEYSE ALINMADIK ORGANIM KALMADI KENDIMLE MUCADELE EDIYORUM AMA SONUC BULAMIYORUM VE KABULLENEMIYORUM...YARDIM İŞTİYORUM

2017-03-31

Kullanıcı oyu: 4,5
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |

 














Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Psikolojik, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2018