psikolojik.gen.tr
Psikolojik

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Psikolojik yorumları

Psikolojik Hakkında Yorum Yapılmıştır


suskun

bendeburdakının çogu var bazen nıye ınsanlara baglı yaşıyosun soguk ol buz gbı ol gbı ıçımden duşunceler geçıyo ses mı duşunce mı bılmıyorum su aralar ınsanları kendımden fena uzaklaştırıyorum ztn 2 senedır kendıme ellerımı çızme gıbı alışkanlıgım var sınırlenınce yapıyorum bayagı kendı kendıme konuşuyorum yolda bı olay oluyo anlatcak kımsem olmuyo anlatıyom fln sızce var mı bende de

2016-06-09

Kullanıcı oyu: 4,5

Atakan

Her şey bir hastanede başladı.. BOşu boşuna 1 ay yatırıldım ve bu hastalığı geçirdim sanırsam Babamda benim kötülüğümü istiyor ona güvenemiyorum benim mutsuz olmam için elinden geleni yapıyor bunu anladığım zamanda iyi davranmaya çalışıyor bana Şu hastalığı atlatayım babam bir numara yapmaz inşallah

2016-06-09

Kullanıcı oyu: 4,5

Psikolojim bozuldu

Sürekli değişik ruh halleri içerisindeyim biraz kıskancım çabuk sinirleniyorum en ufak bir şeyde hüzünlenip kırılıyorum sinir hastası olabilme ihtimalim var mı?

2016-06-07

Kullanıcı oyu: 4,5

Küçükleke

Uzun süredir düşünüyordum sonra kafamda sesler var ve konuşuyorlar. Bazen düşüncelerim manyaklaşıyor basitçe bir şey düşünürken mesela yürümek düşüp ölüyorum ve düşünce beni kontrol ediyor. Birçok kez sesler duydum ve hissettim ama yoktu ve rastgele şeylere mal mal gülüyorum yaşasın

2016-06-07

Kullanıcı oyu: 4,5

BoyDoff

belirtilerin 3-5 tanesi olmaya başladı 1 aydır ilk yada benmi takıntı haline getirdim

2016-06-05

Kullanıcı oyu: 4,5

yiğit

Sanki çarpılıyormuş hissi verir kaygı

2016-06-04

Kullanıcı oyu: 4,5

emir

bende çok çabuk sinirleniyorum ve kendimden korkuyorum karşımdakine zara vericem diye.

2016-05-30

Kullanıcı oyu: 4,5

ayşegül

oğlumun kı arkadaşı narsıstık kişilık bozukluğu olduğunu düşünuyorkı evet davranışları uyuyo birgun bana burnundan sınek çıktığını soyledı kız arkadaşına annem gördu dedı banada kız arkadaşım gördu dedı
çok sık olasada olmayan şeylerı soyluyo . psıkıyatrıye gıdıyo ama neler yapmalıyım

2016-05-29

Kullanıcı oyu: 4,5

Atanur Yıldız

Çok faydalı bir yazı. Elinize sağlık.

2016-05-28

Kullanıcı oyu: 4,5

erol özkoç

eşşimden ayrıldım.çok saldırgan onunla karşılaşmakatan korkuyuorum. panık oluyorum gereksiz yere

2016-05-24

Kullanıcı oyu: 4,5

erol özkoç

aşırı bir iç duygu yoğunlaşamam oldugunda panık atak geliyor.

2016-05-24

Kullanıcı oyu: 4,5

Pelin

kronik astım hastasıyım. ayrıca sinirlerimi de kontrol edemiyorum. Sürekli sinirleniyorum minicik bir olaya bile.Gerekli gereksiz sinirleniyorum. Duvar yumrukluyorum önüme gelen her şeyi fırlatıyorum. Sizce sinir hastası olabilir miyim?

2016-05-23

Kullanıcı oyu: 4,5

acı

Bunlar bende var,ağlama krizleri oluyor bazen annem yalvarıyorum beni burdan göndermesi için ama o hiçkimsemiz yok diyor seni nereye göndereyim diyor bana hep işe git diyor ben işe gitmek istemiyorum ama gitmek zorundayım onu üzmemem lazım

2016-05-22

Kullanıcı oyu: 4,5

Ben

Bazen insanlara yaşamak güzel gelir ama bazende o kadar fecidir ki kalbimiz nasıl hisseder bilemeyiz.
Bir şey olduğunda ölmek isteyebiliriz ama iyi bir sey olduğunda tekrar yaşama sevincimiz geri gelir ama bir şey var ki bu saçma olaylar tekrarlandıkça artık tamamen yaşamaktan vazgeçeriz. Maalesef ki artık yaşamak istemiyorum bir zamanlar ölmekten çok korkuyordum ama şimdi yaşamak bana hicte tatlı gelmiyor. Neden bilmiyorum ama sanırım bunun sebebi derslerim ve çok karışık duygular içerisinde olmam. Ne yazık ki kalbim ağrıyor kendimi hayattan soyutlamak istiyorum. Hep her zaman derslerimde en iyisi ben olmak istiyordum ama artık bunu umursamıyorum çünkü yaşamak istemiyorum. Bilemiyorum ne yapmalıyım ama acayip iğrenç şeyler düşünüyorum ben bir zamanlar Allaha çok bağlıydım beni öyle saçma şeyler kemiriyor ki Allahın varlığından bile şüphe içerisindeyim ama ondan dahada fazla uzaklaşmamak için yinede ondan yardım istiyorum sanırım getçektende delirdim. Onun varlığından şüphe edeceğim aklımın ucundan bile geçmezdi sadece düşündüm düşündükçe düşüncelerim acayip bir hal aldı hala bundan şüphe duyuyorum tamamen ondan vazgeçmekten korkuyorum. Hatta ölümden korkmamamın asıl sebebi onun varlığından şüphe duymak. Şüpheci olmaktan nefret ediyorum feci halde delirmiş olmalıyım.&128514;&128514;&128514;

2016-05-22

Kullanıcı oyu: 4,5

Bilgehan

Merhaba bende gecelri uyurken ya ra karanlik ortamlarda bir yere uzun sure bakinca paronolmal seyler goruyorum bundan nasil kurtulurum

2016-05-21

Kullanıcı oyu: 4,5

NAZ

yusuf ayni bende oyleyim bir cok test yapdim google bula bilirsin sende yap eyer sakica varsa o zaman ailene soyle amma ben hayla soylemedim :( ayni seyleri yasiyoruz sence sizofrenmiyiz?

2016-05-21

Kullanıcı oyu: 4,5

irem

valla ben birini seviyorum oda bunu duydu umursamamalr takmamalar gizli bakmalar daha önceden arkdşdık zaten ama erkeklerin yanına gidince ben bakıyo ama tepki vermiyor yada belli etmiyor bilmiyorum yardım

2016-05-20

Kullanıcı oyu: 4,5

yusuf

Bende hep kendi kendime konuşuyorum .Bazen şizofreni olduğumu zannediyorum fakat tedaviye ihtiyaç olup olmadığı hakkında fikrim yok. Kendime ait bir dünyada sanal kişiler ve varlıklar var yanlız kaldığımda hep onlara. Birçok konuda açıklama. Yapıyorum.onları bu hayattan bilgiler öğretiyorum .hatta hayali eşcinsel sevgilim bile var.bu hayali yeri her zaman içimde taşıyorum annemin haberi var .Kendim yanlız kalarak onlarla birlikte konuşuyor sohbet ediyorum ve oranın nasıl bir yer olduğuma ben belirliyorum mevsimlere. Yerşekillerine insanlara ve kişiliklerine ben karar veriyor onlara bilgi veriyorum

2016-05-20

Kullanıcı oyu: 4,5

NAZ

Ben 15 yasindayim kendimi bildim bileli hep hayali insanlarla konusuyorum ve her gun,her saat, her dakika konusuyorum bazen oyle oluyoki onlarla konusmak icin yanliz bi koseye cekilib konusmaya basliyorum bi aar sizofren oldugumu zan etdim bilmiyorum ola bilirim amma aneme bunu soylemiyorum korkuyorum aslinda belkide hastaysam diye bi kilinike yatmak istemiyorum korkuyorum bir yil bundan once depresyonda gibiydim her seye kirilir ve her seye uzulurdum bu yil oyle diyilim .Korkdugum tek sey konusdugum kisiyi ve hayalerimi kayb etmek. tesekur ederim admin boyle bi site acdigin icin yardimci ola bilirmisiniz?

2016-05-19

Kullanıcı oyu: 4,5

nur

merhaba ben kenid kendime konusuyorum ve sanki icimde benden baka biri daha varmis kendimi bildim bileli konusuyorum onlarla ve hep bana yol gosteriyolar sizce bi hastaligim varmidir?

2016-05-19

Kullanıcı oyu: 4,5

can

ve ya paranoid sizofren ? hepsi bana oluyor anlayamiyorum:(

2016-05-18

Kullanıcı oyu: 4,5

Şener

Ben paranoid şizofreniydim . Dünya benim etrafımda dönüyor insanlar düşüncelerimi okuyabiliyor gibi geliyodu çok zor zamanlar geçirdim ama şuan düzeldim ilaçta kullanmadım. Umudunuzu kesmeyin. Hiçbir hastalık sonsuza kadar sürmez.

2016-05-16

Kullanıcı oyu: 4,5

memet

ben hergün evdeyim odam her gün kendi kendimi Konuşuyom Bilgisayardan bir filim veya dizi izledigim de Hoşuma Giden sesi ve Hareketi Yapıyom :D

2016-05-15

Kullanıcı oyu: 4,5

sultan

Önce bir mezarlığa gidin ve orda bir saat kalın. Degermi? Diye sorun ve cavaplayın. Tiroit ve şekerinize baktırın. Arkadaşlarınızı arayın. Siz ararsanız sizide ararlar.insanlar sözüne sadık zırvalayıp durmayan az konuşan saygılı üstu başı temiz ve bakımlı güleryüzlu çirkin espiri yapmayan kişilerle birlikte olmaktkn hoşlanır. Buna dikkat edin. Çevrenizle ilgilenin sizinle i
Lgilenirler ve kafanız dağılır boş kuruntulardan kurtulirsunuz.her lafın ardında mana aramayın olgun olun.hayat güzel. Psikolojisi bozuk kişilerden uzak durun. Ben gibi ailenizden kurtulmak adına bir manyakla evlenmeyın. Cok uzun flort edin. Falso hareketleri görmezden gelmeyin.alaysı gülme küçuk görme eleştirip durma vs davranışları asla affetmeyin defedip gidin.

2016-05-15

Kullanıcı oyu: 4,5

serenaya cevap

O arkadaslarin en kisa zamanda bir cocuk yapar sonra bosanirlar. Sen uyarmissin ama uyariyi almaz senin cekemedigini yada paronayak odugunu soylerler. Birak ne halleri varsa gorsunler

2016-05-15

Kullanıcı oyu: 4,5

isimsiz

Hocam ben seker hastasi olunca esim yemedigi seyleri yer oldu.ornek senelerce sevmedigi petek bali aliyor birde dolaba koydurmuyor masanin ustunde durmasini istiyor yerkende ses cikariyor.cildircam.cocuk cuma aksami dogmustu. Hayir saliydi diyor annem katrdesim teyit ettigi halde inanmiyor. Bilgisayardan hesapladimbak cumaymis dedim sinirden deliye dondu ve bagirarar kendini haklı cikardi. Boyle yuzlerce ornegim var. Cozumu varmi bunun. Cok tesekkurler.

2016-05-15

Kullanıcı oyu: 4,5

şengül

eşim yapmam dediği şeyleri hep yapıyor mesela beni birkere aldattı bidaha yapmam dedi ve yaptı borç yapar bana sormaz ama ödeyemez ödemesi bana kalır sonra yine bişey alır yine aynı şey oluryıllardır böyle ilgi göstermez çocuklarına bana sevgi göstermez herşeyi dalgaya vurur umursamaz bana yardım edin kocamın nesi var

2016-05-13

Kullanıcı oyu: 4,5

yasin

asosyal insanlar kimseye yalan söylemez ve kimseyi aldatmaz ayrıca çok büyük sorumlulukları üstlenirler

2016-05-12

Kullanıcı oyu: 4,5

Senem

Esimde Bacak ağrısi oluyo arada,yürürken durma ihtiyacı duyuyor. Alkol alıyo. Alkole bağlı olabilirmi. Sinirucu iltihabi tedavi oldu geçen yıl. Yine ağrıları var

2016-05-10

Kullanıcı oyu: 4,5

imeral

güzel olmuş ama gurur duymakta kelimesini açıklarken gurur kelimesinin kullanımı olmamış.
şöyle gibi olmuş;
üzüntü:Üzüntülü olmak :D

2016-05-10

Kullanıcı oyu: 4,5

alev

Ben birine asik oldum ama evli surekli baktim ve oda bana bakti sonra ben faceden mesaj gonderdim karisiyla birlikte bakti karisida beni tehtitt etti sonra yine bana umit verip tekrar bakiyor

2016-05-10

Kullanıcı oyu: 4,5

Nefret kızı

BENİM KARDEŞİME BİRİSİ SOSYOPAT OLDUĞUNJ SÖLYEYİNCE KIZI DÖVMÜŞTÜ VE HİÇ PİŞMANLIK DUYMAMIŞTI

2016-05-03

Kullanıcı oyu: 4,5

seval şahin

benim takıntılarım var bunlara engel olamıyorum bazen bana çok saçma geliyor fakat degiştirmek elimde olmuyo bu bende 3-4seneden beri oluyor bu düşüncelerim yüzünden ders çalışmak için zaman bulamıyorum

2016-05-02

Kullanıcı oyu: 4,5

adı yok

15 yaşındayım neredeyse kendimi bildim bileli sinir krizi geçiriyorum özellikle kavgada, tartışma da falan istemeden ağzımdan kötü şeyler çıkabiliyor insanları kırdıkça ve bu hastalığım geçmedikçe çok üzülüyorum bu hastalık yüzünden kendimi kaybediyorum ve gerçekten hayatım değişti

2016-05-02

Kullanıcı oyu: 4,5

yosun

Son 1 yıldır çok duygusalım kim ne derse desin hemen gözlerim doluyor ağlıyorum bazen ufakta olsa kendime zararlar veriyorum ve kendime zarar verdikçe bu hoşuma gidiyor. Çocukluğumdan beri çoğu şeyden korkuyorum bazen aynada yüzümü değişik şekillerde bile görebiliyorum ya da kelebek,karınca gibi ufacık hayvanlardan bile korkuyorum. Son birkaç yıldır hergün her yerim ağrıyor sanki her yerimde kanser varmış gibi hissediyorum. Sürekli mutsuzum insanlarla iletişim kurmayı sevmiyorum zaten biraz konuştuğumda da çok heyecanlanıyorum elim ayağım titriyor. Kendimi genelde odama kapatıyorum fakat geceleri de çok korkuyorum ama dışarı da çıkmak istemiyorum. Son 1 ay gibi bir süreçtir halisülasyonlar görüyorum ve sesler duyuyorum ve sürekli birşey tarafından izlendiğimi hissediyorum. Ailem rahatsızlıklarımı umursamıyor her zamanki halin diyerek beni geçiştiriyor. Her gün araştırarak yeni bir hastalığım olduğunu öğreniyorum (ki gerçek olup olmadıklarını bile bilmiyorum) ve her gün daha da kötüye gittiğimi, çöktüğümü, çürüdüğümü hissediyorum. Ne yapmam gerektiğini de bilmiyorum.

2016-04-29

Kullanıcı oyu: 4,5

Yardımcı

Değerli kardeşlerim öncelikle hiç bir hastalığın çözümsüz olmadığını bilmenizle işe başlayalım. Muhakkak çareniz bir yerde ve onu arayıp bulacaksınız. Kendi kendinize konuşma hissinizi veya bu davranışınızı farkettiğinizde ellerinizi açın ve konuşmaya dua şeklinde devam edin. Ya da kendi kendinize konuşmaya devam etseniz bile Allahın sizi duyduğunu ve gördüğünü ve size cevap verdiğini düşünerek bunu yapın. Yalnız kalmamaya çalışın. Evde yalnız yaşıyorsanız kendinize bir ev arkadaşı bulun. Olabildiğince insanlarla konuşun. Bu türden sıkıntıları olan kişiler tanıyorsanız grup halinde birbirinize durumu anlatıp birbirinize fikirler verebilir ve birbirinize destek olabilirsiniz. Ayna karşısında uzun zaman konuşuyorsanız, iç sesiniz hiç susmuyorsa, buna eşlik eden kötü rüyalar varsa (sürekli düşmek, uçmak, merdiven inip çıkmak, kedi köpek fare yılan vs görmek, ölüler görmek vs. gibi) derhal namaz kılmaya ve korunma dualarınızı sabah, akşam ve yatmadan önce etmeye başlamalısınız. Sabır, namaz ve dua ile yavaş yavaş iyileşeceksiniz inşallah.. Allah hepinizin yardımcısı olsun (amin)

2016-04-29

Kullanıcı oyu: 4,5

ismimi vermek istemiyorum

yakın bi arkadaşım tarafından farkettim ve ailemin bana söylediği kadarıyla daha öncesindede bu tarz bi olaylar yaşadığımı fakat çok ciddi olmadığını söylemişlerdi... birden dalıp gidiyormuş gibi hissediyorum fakat daha öncesinde hatırladığım konumda bulamıyorum kendimi... genellikle benim hakkımda kesinlikle doğru bildikleri hatta beraber yaşadığımız oalyları anlatırken içinde olan olayları gerçekten olmuşcasına anlattığımı söyleyen arkadaşlarım oldu... duygu değişimlerini kendim farkedebiliorum... birden öfkenlenirken pamuk şekeri gibi biri olabiliyorum... ve bunların 1 aydır bu şekilde olduğunu söyleyen yakın bir arkadaşım var...

2016-04-29

Kullanıcı oyu: 4,5

ilayda acar

bazen insanlarda kötü etkenlere neden olabilir

2016-04-28

Kullanıcı oyu: 4,5

Ruhi

panik atak anlatılmaz yaşanır. o dehşet dolu sıkıntılar ancak yaşanarak bilinir.allahım kimseye vermesin.tüm yaşam kalitesini bitiriyor.

2016-04-22

Kullanıcı oyu: 4,5

Sedat

Merhaba ben sedat25 yasindayim cok session ve sakinim ama sinirlenince hicbirseyi goremiyorum o anda ne olursa oldurup kirip yok etmek istiyorum ve bu durum yuzunden butun sevdiklerimi esimi ailemi kaybedecek duruma geldim ne yapicagimi bilmiyorum lutfen yardimci olun tesekkurederim

2016-04-16

Kullanıcı oyu: 4,5

serenay

Hocam narsistik kişilik bozukluğu olan bir erkek ile bağımlı kişilik bozukluğu olan bir kadın arkadaşım yakın zamanda evlendi. Burada özelliklerini okuyunca iyice emin oldum. İkisi de arkadaşım olduğu için maalesef onlara doğrudan sorunları olduğunu söyleyemiyorum. Sadece evliliklerinin henüz başındayken bir psikologa gitmelerini, daha sağlıklı bir evlilik yürütebileceklerini söyleyebiliyorum. Ancak ikisi de sorunları olduğunu reddediyorlar. Acaba bu evlilik yürür mü? Onları gelecekte ne gibi sorunlar bekliyor? Ve ben nasıl yardımcı olabilirim? Beni lütfen bu konularda bilgilendirebilir misiniz?

2016-04-16

Kullanıcı oyu: 4,5

zazaza

ya bende bunların hepsi var çok sinirliyim ve her an saldırganım sinirlendiğimde vurmaya çalışıyom doktora baş vurmalımıyım :(

2016-04-13

Kullanıcı oyu: 4,5

clay

nemfomaniye maruz kalmış birinin 1 ay boyunca sadce iki kere oda erkek arkadaşıyla birlikte olması mümkün müdür ve bu durumu kişi kendi kendine çözebilirmi

2016-04-11

Kullanıcı oyu: 4,5

isimsiz

Kaç yildir bende olan birsey bu beynimin icinde bir ses var surekli bana ne yapmam gerektigini soyluyor mesela adim atacaksam o ayaginla degil sag ayagila at diyor eger onun dedigini yapmadigimda vucudumda cok degisik seyler hissediyorum yapiyorum surekli/boyle o ses beni yonlendiriyo her zaman boyle bu ve kendimi uzecek seyler dusunup surekli agliyorum bir yakinimin öldugun dusunup agliyorum dusunmsk istemiyorum ama dusunuyorum lutfen yardim edin u ses kucuklugumden beri kafamin icinde bana emir veriyor biktim artik nolur yardim edin bilgi verin ne olabilir

2016-04-10

Kullanıcı oyu: 4,5

Bayra,

3 yıl önce felan panik atak hastalığı yaşadım. 18 ay tedavi gördüm ve 18 ayda yendim. Yenilmeyecek bir hastalık değil. Zor biliyorum ama imkansız değil insan istediken sonra başarır. Panik atak çok zor bir hastalık gerçekten tarifi imkansız birsey hicbirseye benzemiyor. Ve panik atak yaşarken hemen arkasından depresyon gelme ihtimali çok yüksek ki bende geldi depresyon. Çok zor günler yaşadım. Benim için unutulmaz günlerdi, Dua edin ve günah islemëkten kaçının Allahın merhameti sonsuzdur o asla kendisine inanan ve dua eden Kulunu geri çevirmez asla yanlız bırakmaz asla yarı yolda koymaz, panik atak çok zor bir hastalık çok zor gerçekten ama yenmesi imkansız değil. Eğer bir sorun ile karşılaşmis iseniz çözüme odaklanın ve güçlü olan. Karşısında güçlü durun asla korkmayın. Ama çokta üzerine gitmeyin. Eğer çözüme odaklananirsanız. Gerisi gelecektir. Sorunlara hayatınızda yer açın ki beyniniz sorunları çözmeye odaklansin. Kendinize güvenin ne soru yaşıyorsanız yaşayın kendinize güvenin tedavisi varsa eğer şükür edin ve tedavi olun istedikten sonra zaten yenersiniz. Allah şifa versin hastalara ben kurtuldum ama nasıl kurtuldum gelinde onu bana sorun onu, cok zordu. Allah merhamet eder inşallah size ve sizde tedavi olup kurtulursunuz.
Kuş asla ağacın üzerindeyken dala güvenmez, onun güvenci kendi kanatlarıdir.
Birşeyi ben basaririm yaparım, basaririm demeyin, deneyin denemek bana çok şey kazandıracak deyip deneyin.
Tam hersey bitti dersin bir umut kulağına fisildar pes etme : ...

2016-04-02

Kullanıcı oyu: 4,5

dıilara

sinirlenin ce alarım sinirlemdimde onumdekini oldursem de kim oldurdu diye sorarın

2016-03-29

Kullanıcı oyu: 4,5

Sude

Artık aynalara baktı&291;ımda baskasinin suratini goruyorum.Ve bu yuzden bakmaktan korkuyorum karanliktan korkarim ama ne zaman strese girsem karanliga kacarim.Her zaman her yerde olmayan kafa seklinde sekiller goruyorum.Cok fazla olmayan nesneler gorurum ve bu beni daha cok korkutur.Korktugumda uykum kacar.Yasim 14.Sizce ne yapmaliyim?Nolur yardim edin

2016-03-29

Kullanıcı oyu: 4,5

kaygı

bilmiyorum yani bazen çok iyi bir insan olmak istiyorum ama bazende kötü tarafım fazlaca ağır basıyor psikopatlık derecede kana eğilimim var ve bu arzumu kenimden çıakrıyorum yüksek derecede sadisttik arzularım var ve kednimi kesmekten yoruldum başkalarının kanını görmek koklamak tatmak istiyorum yaralarımı saklayamıyorum karanlıkta garip ve üskütürücü sesler duyup karartılar görüyorum ama aksne karanlıktan vazgeçemiyorum dış düünyama karşı ne oldu iyi misin vb soruları almiyim diye sürekli başka biriymiş gibi davranıyorum accayip öldürme iç güdüm var ve bu açık bi şekilde beni korkutuyor neyseki sürekli bana yardım edip beni destekleyen bi karanlık dostum var

2016-03-26

Kullanıcı oyu: 4,5

ali

bende sosyal fobi hastayım çok mutsuzum kendimi o kadar yanlız hissediyorumki kimseylede görüşmek konuşmak istemiyom hayatdam hiç bir zev almıyorum

2016-03-26

Kullanıcı oyu: 4,5

burcu

Bnde az blrtlri var umrm bu hastlga yklnmm.&128532;&128532;&128532;

2016-03-24

Kullanıcı oyu: 4,5
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

 














Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Psikolojik, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Mayıs - 2017