psikolojik.gen.tr
Psikolojik

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Psikolojik yorumları

Psikolojik Hakkında Yorum Yapılmıştır


hilal

Cok mutsuzum sürekli şehirden şehire tasinmayla gecmis bi cocuklugum var bu yuzden hic kalici arkadasim olmadi son sehre 6 yil once tasindik 4 senedir iliskim var butun arkadaslarimdan soyutladi beni sonrada iskolik oldu universeteyi kazandim baska bir sehirde erkek arkadasim sürekli geri gelmem icin baskilar yapti artik psikolojim tamamen çöktü sesler olmayan seyleri gormeye basladim ve eve dondum bütün günüm evde yapayalniz 1 odada geciyo artik aklimi kacirmaya basladigimi dusunuyorum aglarken gulmeye gülerken ağlamaya basladim neden bu dunya oldugumu sorguluyorum cok bos hissediyorum kendi öldürmek geliyo icimden ve son zamanlarda gittigim yere nasil gittigimi yaptigim isi nasil yaptigimi hatirlamamaya basladim bu sacma hayata direnmek istemiyorum.

2015-05-26

Kullanıcı oyu: 4,5

ahmet

merhabalar ben de aşırı korku panik heyecan var psikolojik hastalık olabilirmi .

2015-05-26

Kullanıcı oyu: 4,5

stresli hasta

bende resmen hepsi var madde bağımlılığı hariç

2015-05-24

Kullanıcı oyu: 4,5

farkeder mi

bunlar kendilerinin öyle olmadklarınıda iddia ederler demi

2015-05-21

Kullanıcı oyu: 4,5

karmaşa

Siyah ve beyaz olarak kesin çizgilerle ayırabileceğim iki kişilik taşıyorum. Hangisinin gün yüzüne çıkacağını kestiremiyorum bu yüzden sonradan pişman olduğum pek çok davranışta bulunuyorum. . Kendine zarar verme eğilimim var ve artık insanların görebileceği yerlerde yara izlerim olduğu için gizlemekte zorlanıyorum. Babam ve annemin de psikolojik sorunları var, hoş bir çocukluk geçirdiğimi zannetmiyorum. Dışarıdan bakıldığında başarılı bir kızım ancak iki ayrı karakterle uğraşmak, kurtulamadığım bir iç karmaşaya düşmeme neden oluyor. Yorgun ve hayattan bıkmış durumdayım. Bazen arkadaşlar sohbet ederken anlattıklarımı dinleyip bunu ne zaman yaşadık diyor. Sanırım hayal, gerçek ve rüyayı tamamen birbirine karıştırmış durumdayım. Herhangi biriyle normalden daha fazla yakınlık kurmaya başladığımda onun beni arkamdan vurabileceği gibi birçok paranoya kapılarak o kişiden uzaklaşıyorum. Böylesi düşüncelerle en yakın arkadaşlarımı terk ettim, onlar bu davranışıma bir anlam veremiyor çünkü ayrılırken canım-cicimlerle ayrılıp ertesi gün soğuk ve ciddi biriyle karşılaşmak her gün yaşanan bir olay değil. Yalnız kalmak istiyorum ama yalnız kalmaktan da korkuyorum, dostum olmasını istiyorum ama kırmızı çizgiyi geçen insanlarla aniden bağlarımı koparıyorum, bir gün dine aşırı bağlı olurken ertesi gün kalbimde en ufak bir iman zerresine rastlayamıyorum. Bir yanım salt iyilik, bir yanım salt kötülük ve ben kötülüğümden dolayı kendimden nefret ediyorum. Normal bir insan gibi hem iyilik hem kötülükle yoğurulmuş biri değilim, iki kişi var içimde ve her ikisi de benim. Düştüğüm bu karanlık kuyudan kurtulamıyorum ve bu beni her geçen gün öldürüyor. Çok gencim, önümde aydınlık yollar var ama karanlığıma boğulduğumdan dolayı geleceğin vadettiği umuttan nefret ediyorum. Önceden sevdiğim ve ilgi duyduğum her şeysen nefret ediyorum. Kendimden nefret ediyorum ve bu hallerimi herhangi bir doktor ya da insanla paylaşmak istemiyorum. Düşünsenize, vücudundaki yaralara baktıkça kendinden korkan bir insandan kim korkmaz ki, hele bir de her canı yandığında sadistçe bir zevk duyuyorsa o insan? Sırf ellerim bir yerlerimi kanatmasın diye kendimi kitap okumaya ve yazmaya verdim ancak bunun da bir faydası olmadı. Bu yazdıklarımı, okuyan insanla karşılaşsam bile beni tanımayacağını umarak yazdım. Ne yapabilirim? İnsanların gözünde oldukça yüksek bir itibarım var, iç dünyamın karmaşasında boğulmadığım günlerde ben bile iyi biri olduğumu düşünüyorum. Bu durumumu nasıl başka bir insana aktarabilirim? Kendi kendime bir fayda sağlayamadığımdan dolayı kimse yardım edemezmiş gibi geliyor.

2015-05-16

Kullanıcı oyu: 4,5

hasan güvercın

hayal dünyasında yaşıyor gibiyim bi travma geçirdim çok unutkan oldum sabahtan öğleye kadar iyiyim ondan sonra çok kötü oluyorum acaba sebebi nedir

2015-05-11

Kullanıcı oyu: 4,5

mustafa varli

benim eşim sanki karısında biri varmış gibi konuşuyor ve onlara cevap veriyor bazen beni alacak lar diyor ve ben biliyorum sen bilmiyorsun diyor kendi kendine konuş maları başladı bir yere sabit bakıp konuşuyor sanki karşısında biri varmış gibi ne yapmalıyım pisikoloğa gitti ilaç almıyor beni uyutuyor diye zor durumdayım ne yapmapmalıym 185

2015-04-25

Kullanıcı oyu: 4,5

hasta

Bir yandan dua ederken diğer yandanda beddua edesin geliyor içimde kötü bir ben var ve bu yazıyı yazarak ne yapmak istediği bilmiyorum

2015-04-20

Kullanıcı oyu: 4,5

Ümit Tayfun

Bende kendi kendime konuşuyorum ama 2 kişilikli hisediyorum yalnızken azımı açmam arkadaşlarla azımı açarım bende anlamadım bunu yazarken sevdiğim kişilikle yazıyorum :D

2015-04-17

Kullanıcı oyu: 4,5

tugba

burada yazılan hersey bende mevcut ılac ta
edavısı gormekteyım

2015-04-17

Kullanıcı oyu: 4,5

zanaks

yağmur
kendini sev, değer ver kendine

2015-04-06

Kullanıcı oyu: 4,5

gül

kurucu arkadaşlar ben yazdım yayınlamışsınız teşekkür ederim ama bir sorum olacaktı cevaplarsınız sevinirim benim yazdığım murat arkadaşımıza iletildi mi yoksa prensip gereği kendi mi okuması lazım sitenin çalışma kurallarını bilmediğimden lütfen yardımcı olun ilginize şimdiden teşekkür ederim

2015-04-05

Kullanıcı oyu: 4,5

gül

murat arkadaş öncelikle bu dünya da yaşıyorsan zaten bir mucizeyi başarıyorsun ama yine de seni sevenleri özellikle de kendini artık üzme sen çok önemlisin intihar etmeyi aklından çıkar gözünü kapa daha önce güldüğün güzel geçen günlerin mutlaka olmuştur onları düşün ve güneşin doğuşunu gün batımını mutlaka izle içinde yeniden bir güzellik doğacaktır doğaya bırak kendini o sana gereken gücü verecektir lütfen ama lütfen önce kendini sev ki yüzün gülsün seni sevenler de endişe yerine adına mutlu olsunlar yazışmak istersen buradan sana yazarım yeter ki kendin ol ve mutlu kal

2015-04-02

Kullanıcı oyu: 4,5

bedia

bende kendi kendime konuşuyorum. gerçek olan bir insanı evimde zannedip hayal kuruyorum ben hastamıyım lütfen cevabını verin

2015-04-01

Kullanıcı oyu: 4,5

metin

slmlar ben bazen bir iş tutarken ve ya oturuken düşünmek istemesemde kafam cok karışıyor ozaman kendimden nefret ediyorum kendimi öldüresim geliyor RABBİM YARDIMCIMIZ OLSUN

2015-03-28

Kullanıcı oyu: 4,5

İsim cisim yok

ben bu kategorideyim. herşeyden nem kapar oldum, sürekli takip ediyorum. Böyle birşey olmadığını bildiğim halde içimde sanki bir dürtü bunu yaptırmaya zorluyor. Konuşmalarım, tavırlarım, bakışlarım hatta uyumam bile değişiyor. Çalışamıyorum, yediğimden tad, geçirdiğim bir günden bile zevk almamaya başladım. Antisosyal olmadım fakat fazlasıyla paranoyanın içinde buldum kendimi. yaşım 28, arkadaşı bol olan, sevilen, güldüren ve sevecen biriyim aslına bakarsanız, ya da en azından ben böyle hissediyorum. ama yaşımdan dolayımıdır bilmiyorum ama böyle birşeye neden kapıldım. Depresyon gibimidir bu hI? ya geçmezse bu düşünceler, kendimizi mi öldürmeliyiz, yardım mı almalıyız, karşımızdaki kişiye mi söylemeliyiz anlatmalıyız, yoksa başka türlü kurtuluşu yok bunun. En azından ben işin içinden nasıl çıkılacağını bilmiyorum. Kafayı yememek elde değil.

2015-03-26

Kullanıcı oyu: 4,5

mehmet kılıç

ben kendime hakim olamıyorum hep kavga içindeyim ne yapmalıyım nasıl kendime hakim olabirim

2015-03-22

Kullanıcı oyu: 4,5

-

Gençler sakin olun ilk önce. Bakın burada yazılanlar teşhis konulmuş insanlar için. Kendinizde hastalık arayıp bulmak için değil. Rahatsızlığınız varsa psikologa gidin, kendi kendinizi içerlemek olmayan hastalığınızı gerçeğe dönüştürür. 8 yıldır aralıklı patlayıcı bozukluk, DEHB ve anksiyete ile yaşıyorum. İnanın bana iş kendinizde bitiyor. Gerçek olması muhtemel olmayan şeyleri kafanıza takıp kendinize yazık etmeyin.

2015-03-17

Kullanıcı oyu: 4,5

onur

13-18 yaş arasına çocuklar için beck depresyon anketi mi uygulayacağız yoksa normal bek depresyon anketini mi? o konuda bir görüş birliği yok.

2015-03-17

Kullanıcı oyu: 4,5

duygu

Bende paranoid hastalığı var çok kötü ama

2015-03-14

Kullanıcı oyu: 4,5

vildan

Panik atak hastasıyım ve sinir anında saçlarımı asırı sekilde cekiyorum kendimi kaybediyorum buna engel olamıyorum.sonrasında ise vücudum kendini serbest bırakıyor ve cok halsizleşiyorum adeta bir bayılma hissi yasıyorum.sizce bende trikotillomani olabilir mi?

2015-03-14

Kullanıcı oyu: 4,5

evrim

sürekli olarak kendi kendime konuşuyorum.Farkına varıyorum ama durduramıyorum kendimi.hem rahatlıyorum.genelde sinirli olduğumda ve kafama bişey takıldığında hep konuşurum.iş e başladıktan sonra konuşmalarım dahada arttı.

2015-03-12

Kullanıcı oyu: 4,5

semih

bende de yaklaşık 1 ay civarı önce başladı paranoid şizofreni ama gayet güzel yani takılıyoruz 4 arkadaş fena değil kendini öldür felan dediklerini yok hatta benim bile aklıma gelmeyecek fikirler veriyolar adamlar benden zeki baya işimede yarıyolar

2015-03-02

Kullanıcı oyu: 4,5

ezgi

bir süredir kendi kendime konuşuyorum, ancak bunun farkındayım. durdurmak ister misin diye sorsanız hayır derim. çünkü bu sayede farklı hissediyorum. dışarıdaki insanlardan farklı olduğumu bilmek beni mutlu ediyor.

2015-03-02

Kullanıcı oyu: 4,5

temizlik

eşimde temizlik hastalığı var. evin hertarafını defalarca temizliyor. hayatının her anını temizlikle geçiriyor. nasıl düzelebilir bu durum.

2015-03-01

Kullanıcı oyu: 4,5

NURİYE ÇAKMAK

BEN ÇOK KORKUYORUM İYİCE BUNALDIM YARDIM İSTİYORUM KAFAYI YİCEM YOKSA

2015-02-28

Kullanıcı oyu: 4,5

sevda

arkadaşlar ben yıllardır çok rahatsızlık çekiyorum bana konulmayan teşhiş kullanmadığım ilaç kalmadı üzülmenizi istemem ama hiç bir şeyin düzeldiği yok bir kere bukaştıysa bu lanet sey size ömür boyu sürüyor geçmiş olsun..

2015-02-27

Kullanıcı oyu: 4,5

özlem

paronayak bi kişiyim nasıl tedavi olabilirim.

2015-02-26

Kullanıcı oyu: 4,5

mehmet tıraş

erkeklere sesleniyorum: Bir kızla tanıştığınızda onunla arkadaşlık kurmak istiyorsanız önce onun sosyopat olup olmadığına bakın. şayet sosyopat ise, bulunduğunuz yerden yürüyerek değil KOŞARAK UZAKLAŞIN.

2015-02-20

Kullanıcı oyu: 4,5

Maya

Normalde insanların iç sesleri kendi sesleridir değil mi? Ve genellikle 1 tanedir. Hah işte bende 2 tane 2 side sürekli bana Ona ne gerek var öldür. türünden emirler veriyorlar. İnsanlar etrafımdayken bir şey olmasa da özellikle geceleri sanki insan formuna bürünmüşler gibi karşıma çıkıyorlar Ne kadar garip değil mi? Geçen aylarda evde herkes uyuyorken ben uyanmıştım ne yaptığımı bilmiyordum sadece kalkıp masamdan kitabımı almak istemiştim oysaki kendimi elimde bıçakla mutfakta buldum İşte o zaman korkmuştum. Bahsettim ya şu iç seslerden onlar bana Yok bir şey abartma normal deselerde öyle olmadığına eminim. Bir olay daha var :

Normal insanlar eve girince uzanır dinlenir değil mi? Peki neden eve gidip köşeye sinip ağlama ihtiyacı duyuyorum?

2015-02-20

Kullanıcı oyu: 4,5

aysel

BENİMDE BİR KARDEŞİM VAR HENUZ 4 YAŞINDA VE KENDİ KENDİNE KONUŞUYOR AYNI AYŞE HANIMIN OĞLU GİBİ SİZCE BU YAŞTAKİ BİR ÇOCUĞUN KENDİ KEDİYLE KONUŞMASI NEDEN ANLIYAMIYORUM GERÇEKTEN

2015-02-20

Kullanıcı oyu: 4,5

aysel

ya bende panik atakta oda varmış bende üyle herşey yok ama bağızıları var ne yapacam bimiyorum ki üyle kaldım

2015-02-17

Kullanıcı oyu: 4,5

aysel

selin kardeşim sen kendine dikkat et bu kütü hastalık ben küçükknen bendede vardı kendimi üldürmekten korkuyordum ben kuzenime süyledim bende bazen oluyorum dedi ama uzun zaman ünce sonra içimdeki düşünceler şunu yap kendini üldür bakalım ne olacak diyordu ben o sesle yok artık kendimi üldürecek kadar aptal değilim diyordum sonra başka şeyler düşünmeye çalışırdım ve geçti senin hastalığın kütü kendini üldürebilrsin kalabalığın içine gir unutursun arkadaşlarınla takıl falan

2015-02-17

Kullanıcı oyu: 4,5

aysel

mrb ben kendimden çok korkuyorum delirmekten korkuyorum paranoak biriyim yeni 17 yaşıma bastım 16 yaşımdan beri çok kütüyüm neden büyle oldum bilmiyorum ailem bana vurmaz da bukadar kütü olayım dışarı çıkmaktan hiç hoşlanmıyorum kendimi yalnız hisediyorum bazen 16 yaşımda büyle oldum teyzem sen işin sonunda delirirsin diyor bütün akrabalarım neden dışarı çıkmıyorsun diyorlar 16 yaşımdan küçükken bukadar kütü değildim olmayan şeyleri gürüyordum bazen az olurdu şimdi paranoak oldum ve korkuyorum neden büyle oldum bilmiyorum ama korkuyorum ben tek başıma tv seyretmek isterim ytada internetde yeni şeyleri ürenmek isterim hep tek olmak isterim bunun tedavisi yok mu ama kendim yapabileceyim birşey ilaç falan olmasın doktor da olmicak şekilde şu an bende başka hastalıklarda olabilir ne bilmiyorum araştırıcam ama paranoak olduğum kesin nasıl ve neden oldum bilmiyorum

2015-02-17

Kullanıcı oyu: 4,5

Ayşe

Çok mutlu olduğum anlarda bile biranda kendimi çok mutsuz hissediyorum. Çok mutlu bi ilişkim var ama sürekli farklı insanlara aşık olduğumu hayal ediyorum. Ama bu bütün ilişkilerimde yaşadığım bir durum. Ve aklıma gelenler yüzünden çıkmazda hissediyorum.

2015-02-16

Kullanıcı oyu: 4,5

Melih

ben gerçekten rahatlıyorum kendimle konustummu çogunlukla aglamaklı bitiyor :)

2015-02-16

Kullanıcı oyu: 4,5

Hasta

Çift karakterli olduğumu artık biliyorum ama bu kişilik değişimini kontrol edemiyorum her an değişebiliyorum bundan artık kurtulmak bile istemiyorum çünkü bu harika bir his

2015-02-11

Kullanıcı oyu: 4,5

serkan

yapacağım bir işin biran önce bıtmesini istiyorum en ufak bir şeyde hemen parlıyorum derdimi karşımdakine anlatamıyorum heycanlanıyor sakin olamıyorm herkes bana panik ataksın diyor bunlar belirtilerimi acaba

2015-02-08

Kullanıcı oyu: 4,5

serkan

derdimi karşımdaki kişiye anlatamıyopum heycanlanıyorum ağlamaya başlıyorumsakin olamıyorum

2015-02-08

Kullanıcı oyu: 4,5

sociopath

Bunu yazan umarım bir psikolog yada doktor değildir. Çünkü kendisinden şüphe ederim verdiğiniz bilgiler tamamen eksik ve yanlış anlaşılabilecek şekilde bu yazıyı okuyunca insan her yalan söylemeyi beceremeyeni, biraz asi olanı sosyopat sanır.

2015-02-08

Kullanıcı oyu: 4,5

esin

Histrionik kişilik bozukluğu olan veya bu hastalığa yakın özellikleri olan biri bunun farkında olabilir mi?

2015-02-06

Kullanıcı oyu: 4,5

Anıl

Hey yerim ağrıyor geçen sene karın ağrımla başladı herşey tüm herşeyi yaptırdım ama bişey çıkmadı sonra göğsüm sırtım bağrımaya başım dönmeye başladı acaba bu çok kafama taktığımdan mı

2015-02-02

Kullanıcı oyu: 4,5

hiçbiri

Ya karşinda hayal ettiğin kişilerle konusu yosun ama onların gerçek olmadiğini biliyorsun peki bu nee ??

2015-02-01

Kullanıcı oyu: 4,5

leyla

valla ben biliyom bu hastalığı benim annemin komşusunun kızına oldu bundan.gittik kıza geçmiş olsuna kızın göz altları möz altları mosmordu. kız halka filmindeki samara gibi bakıyodu.

2015-01-28

Kullanıcı oyu: 4,5

münevver

Banada paranoid teşhisi konulmak üzere. 16 yaşındayım fakat hastalıgim bipolar bozukluğu da benzediği için teşhisi koymakta zorlanıyorlar. İlaç tedavisini kendim kabul ettim fakat bir kaç içmeden sonra biraktim çünkü yan etkilerini çok fazla gördüm ve birakmak zorunda kaldim. Bu durum gercektende zorlayici ve alismasi zaman aliyor.

2015-01-27

Kullanıcı oyu: 4,5

firdevs

maalesef burda tam beni anlattınız yaklaşık 1-1,5 senedir aynı durumdayım ve nasıl düzeltebilceim konusunda içbir fikrim yok:(

2015-01-26

Kullanıcı oyu: 4,5

ismimi vermicem

ben sürekli ağzımı eğip duruyorum .. bi takıntı oldu öncedende bi gözüm sürekli oynuyodu ne yapıcam yha şuan bile ağzımı oynatıp eğiyorum .. ?? bana bi çare bulun lütfeenn .. :(

2015-01-25

Kullanıcı oyu: 4,5

ramazan

kesinlikle bu açıklamalara katılıyorum...

2015-01-19

Kullanıcı oyu: 4,5

Nur

son zamanlarda konuşma bozukluklarım başladı okurken ve konuşurken kelimeleri karıştırıyorum ve yazarken harflerin yerini hep yanlış yazıyorum. ikinci harfi başa yazıp sonra ilk harfi yazıyorum. bazen de kelimelerin hecelerini karışık yazıyorum. ikinci hceyi başa almak gibi mesela. Bana yardımcı olabilecek biri var mı?

2015-01-18

Kullanıcı oyu: 4,5

Damla

İrem bende 12 yaşındayım. Bende de kronik depresyon belirtileri var ama tam olarak emin değilim. korkma ama bence birine söylemen gerekir

2015-01-14

Kullanıcı oyu: 4,5
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

 














Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Psikolojik, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2017