Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Psikolojik Hastalıklar

Psikolojik Hastalıklar

Psikolojik Hastalıklar, Psikoloji insanın ruh halini tanımlayan ruh bilimidir. Duygu ve düşüncelerini dışarı belli edemeyen insanların belirli bir süre sonra kendi sorunlarını kafalarına takarak kendi içlerinde büyütmeleridir. Kişinin ev- sosyal hayatı, maddi manevi sorunları, sevgiden yoksunluk, her şeyi kendi iç dünyasında yaşamak gibi takıntıları kendi hafızalarında yaşayıp dışarı atamamalarından kaynaklanan sorunlardır. Psikolojik hastalıkları şu şekilde sıralayabiliriz:

Distimi (Kronik Depresyon)


Kronik depresyon hastalıklarını bazı Uzman araştırıcılar biyolojik kökenli olduğunu ve beyindeki kimyasal maddelerinin yetersizliğine bağlı olduğunu söylemektedirler. Bazı araştırmacılarda düşünce sistemindeki psikolojik dengesizlikten kaynaklanan rahatsızlık olduğunu söylemektedirler. Kronik depresyon belirtileri olan kişilerde:
  • İştah azalması veya aşırı yemek yeme ihtiyacı hissetme
  • Sürekli kendini yorgun ve bitkin hissetmek
  • Uyku düzensizliği ve uyku bozuklukları yaşamak
  • Kendini bir işe verememe
  • Bir işte karar mekanizmasının yok olması
Bu tür rahatsızlıklar görülür. Kronik depresyon hastalarının sürekli belirtisi yoktur ve bu yüzden hastalık sinsi bir şekilde ilerleyerek ruh halini yaşam biçimi haline çevirir. Kronik depresyon hastalığından kurtulmak için kırgın ve küskün olduğunuz insanlarla barışmalı, geçmişte size karşı yapılan haksızlıkları yapan kişileri affetmeli, kendinizi yorgun hissetmekten vazgeçmelisiniz. Kimsenin hayatınıza karışmasına izin vermeden ve etrafta olan bitenleri kafanıza takmadan yaşamanız gerekir. Kafanızda ne kadar olumsuz düşünce varsa hepsini yok edin ve etrafınızda sizi mutsuz edecek kişileri hayatınızdan çıkarın.

Paranoya


Paranoya hastalığına yakalanan kişiler genellikle iyi giyinirler ve etrafta olumlu şekilde dikkat çekicidirler. Fakat karşısındaki kişiler fark etmeden garip, kuşkucu ve düşmanca tavır içinde bulunabilir. İntihar, cinayet ve şiddet içeren davranışlar çoğunlukla görülür. Paranoya rahatsızlığı olan kişiler hastaneye polis, aile üyeleri veya yakınları tarafından getirilmelidir. Paranoya hastalığı olan kişiler olmayan bir şeyi ya da varlığı var gibi göstermeye çalıştıklarından etrafta zarar verme olasılıkları çoktur.

Yaygınlık


Yaygınlık hastalığı olan kişilerde her zaman en iyisini ben bilirim, en iyisini ben yaparım ve kimse benden iyi bilemez gibi düşüncelere girerler. Genellikle 40 yaşından sonra görülen bir hastalık türüdür. Bu hastalığa yakalananların çoğu evlidir ve sosyo- ekonomik durumları oldukça iyidir.

Panik Atak

Panik atak rahatsızlığı olan kişiler aniden beklenmedik bir anda beklenmedik bir tepki vererek ortaya çıkan kaygı, endişe korku karışımı bir nöbet türüdür. Bu hastalık kişiye başkalarına inanması gerektiğini ve başına kötü bir iş geleceğine kendisini inandırmasıdır. Panik atak sırasında bazı hastalar kalp krizi geçirdiklerini, aklını oynatacaklarını, felç geçireceğini ve düşüp bayılacağını hissederler. Panik atak hastalıkları her yaşta ortaya çıkabilir fakat en sık 20 30 yaşları arasında görülür. Ekonomik durumlar bağlantısı olmayıp her eğitim seviyesindeki kişilerde görülmektedir. Panik atak kadınlarda erkeklere oranlar 3 kat daha fazla görülür. Panik atak hastalarının %80 kadınlardır ve evli insanların bekar veya dul kişilere oranla daha az rastlanır. Panik atak rahatsızlığı geçiren kişilerde şu bulgulara rastlanır:
  • Çarpıntı hissetme
  • Kalp atışlarını hissedememe
  • Titreme
  • Aşırı derece terleme
  • Baş dönmesi
  • Sersemlilik hissi
  • Göğüs de daralma
  • Kendini bayılacakmış gibi hissetme
  • Gerçek dışı duygular yaşama
  • Bulantı ve karın ağrısı
  • Ölüm korkusu
  • Üşüme
Anksiyete

Anksiyete kişi için tehlikeli bir durum yaratma ve tehlike algısını ortaya çıkaran bir tür hastalıktır. Kişinin sürekli korkuya kapılıp baş dönmesi, korku ve titreme gibi belirtileri ortaya çıkar. Genelde psikolojisi bozuk kişiler ve etrafta dikkat çekmek isteyen kişilerin ortaya çıkarmak istediklerini elde etme çabasıdır. Anksiyete belirtileri şu bulgulardır:
  • Hayattan zevk almama
  • Dikkat çekme
  • Takıntılı davranışlar
  • İçe kapanıklık
Sosyal Fobi

Sosyal fobi hastalığı 13 24 yaşları arasında görülür fakat daha büyük yaşlarda da görülme ihtimali vardır. Kadınlarda daha fazla görülmesine rağmen erkelerin bu konuda daha çok başvurdukları görülmektedir. Sosyal fobi rahatsızlığı daha çok ebeveynlerin aşırı derecede disiplinli olması ve aile bağlarının kopuk olmasından kaynaklanır.

Tik Bozuklukları

Bu durum kişinin istemsiz bir şekilde hareket ya da ses çıkartmasıdır. Süresi genellikle 1 saniyeyi geçmemektedir. Tikler bir bölgede veya birkaç bölgede hissedilebilir. Yoğun stres, kaygı, bitkin düşmek, can sıkıntısı ve başkaları önünde aktif bir rol oynarken istemsiz olarak kendiliğinden gelişir. Yapılan araştırmalarda 1000 kişide 2-6 kişinin tik hastası olduğu saptanmıştır. Erkeklerde kadınlara oranla 3 kat daha fazla görülmektedir.

Uykusuzluk

Kişi kafasına sürekli bir şeyler takarak ve bir an önce her şeyin olup bitmesini istediğinden uyku sorunu yaşar. Kişi de uyku sorunu varsa kafasına bir şeyler takmamalı ve sadece kendini uykuya vermelidir. Uyku sorununuzu her şeye rağmen çözemiyor iseniz bir psikolog desteği mutlaka almalısınız. İntihar girişimlerinin çoğu uykusuzluk problemi olarak ortaya çıkmaktadır. Uyku sorunu yaşıyorsanız eğer şunları yapın:
  • Yatmadan önce yatağınızın başına bir kalem ve defter koyun. Kafanıza takılan ne varsa deftere yazın. Bu sizi psikolojik açıdan rahatlatarak uyumanız sağlayacaktır.
  • Uyku saatleriniz düzene girene kadar saat kaçta uykunuz geliyorsa yatın
  • Klasik müzik dinleyerek uykunuzun gelmesini sağlayabilirsiniz
  • Yatağa girdiğinizde bir kitap okuyarak kendinizi rahatlatır ve aynı zamanda gözlerinizi yoracağı için uykunuzun gelmesinde etkilidir.
Son Güncelleme : 19.01.2024 05:52:36
Psikolojik Hastalıklar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Psikolojik Hastalıklar Yorumları
şifre

38 Yorum Yapılmış "Psikolojik Hastalıklar"
Ben bazen bir kisinin dediklerini anlamıyorum. Mesela onlar şunu,al şunu götür dediklerinde bile anlayamıyorum.Ve sabahları sanki beynim uyuşuyor. Kulagim çınlıyor.güneşe çıkamıyorum.Sizce ne yapmalıyım?
Özge . 30.03.2019 21:11:08
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
uykusuzluk sorunum var uyuyamıyorum. Gece 4 olsa bile uyuyamıyorum.
Helin . 15.05.2018
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Sevdigimle ayriyiz yanliz o beni sevmiyomu bilmiyorum
Deniz . 09.03.2018
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
3 yıl önce felan panik atak hastalığı yaşadım. 18 ay tedavi gördüm ve 18 ayda yendim. Yenilmeyecek bir hastalık değil. Zor biliyorum ama imkansız değil insan istediken sonra başarır. Panik atak çok zor bir hastalık gerçekten tarifi imkansız birsey hicbirseye benzemiyor. Ve panik atak yaşarken hemen arkasından depresyon gelme ihtimali çok yüksek ki bende geldi depresyon. Çok zor günler yaşadım. Benim için unutulmaz günlerdi, Dua edin ve günah islemëkten kaçının Allahın merhameti sonsuzdur o asla kendisine inanan ve dua eden Kulunu geri çevirmez asla yanlız bırakmaz asla yarı yolda koymaz, panik atak çok zor bir hastalık çok zor gerçekten ama yenmesi imkansız değil. Eğer bir sorun ile karşılaşmis iseniz çözüme odaklanın ve güçlü olan. Karşısında güçlü durun asla korkmayın. Ama çokta üzerine gitmeyin. Eğer çözüme odaklananirsanız. Gerisi gelecektir. Sorunlara hayatınızda yer açın ki beyniniz sorunları çözmeye odaklansin. Kendinize güvenin ne soru yaşıyorsanız yaşayın kendinize güvenin tedavisi varsa eğer şükür edin ve tedavi olun istedikten sonra zaten yenersiniz. Allah şifa versin hastalara ben kurtuldum ama nasıl kurtuldum gelinde onu bana sorun onu, cok zordu. Allah merhamet eder inşallah size ve sizde tedavi olup kurtulursunuz. Kuş asla ağacın üzerindeyken dala güvenmez, onun güvenci kendi kanatlarıdir. Birşeyi ben basaririm yaparım, basaririm demeyin, deneyin denemek bana çok şey kazandıracak deyip deneyin. Tam hersey bitti dersin bir umut kulağına fisildar pes etme : ...
Bayra, . 02.04.2016
CEVAP YAZ
Bazen insanlara yaşamak güzel gelir ama bazende o kadar fecidir ki kalbimiz nasıl hisseder bilemeyiz. Bir şey olduğunda ölmek isteyebiliriz ama iyi bir sey olduğunda tekrar yaşama sevincimiz geri gelir ama bir şey var ki bu saçma olaylar tekrarlandıkça artık tamamen yaşamaktan vazgeçeriz. Maalesef ki artık yaşamak istemiyorum bir zamanlar ölmekten çok korkuyordum ama şimdi yaşamak bana hicte tatlı gelmiyor. Neden bilmiyorum ama sanırım bunun sebebi derslerim ve çok karışık duygular içerisinde olmam. Ne yazık ki kalbim ağrıyor kendimi hayattan soyutlamak istiyorum. Hep her zaman derslerimde en iyisi ben olmak istiyordum ama artık bunu umursamıyorum çünkü yaşamak istemiyorum. Bilemiyorum ne yapmalıyım ama acayip iğrenç şeyler düşünüyorum ben bir zamanlar Allaha çok bağlıydım beni öyle saçma şeyler kemiriyor ki Allahın varlığından bile şüphe içerisindeyim ama ondan dahada fazla uzaklaşmamak için yinede ondan yardım istiyorum sanırım getçektende delirdim. Onun varlığından şüphe edeceğim aklımın ucundan bile geçmezdi sadece düşündüm düşündükçe düşüncelerim acayip bir hal aldı hala bundan şüphe duyuyorum tamamen ondan vazgeçmekten korkuyorum. Hatta ölümden korkmamamın asıl sebebi onun varlığından şüphe duymak. Şüpheci olmaktan nefret ediyorum feci halde delirmiş olmalıyım.&128514;&128514;&128514;
Ben . 22.05.2016
CEVAP YAZ
Benim sorunum eskilere takılsn bir cümle,geçmişte yaşadığım olaylardan bir tartışma ve yahut bir şarkının sözleri bir anda beynime takılıyor elimde olmadan onu çözmeye çalışıyorum beynimin ve yüzümün sol tarafında elektriklenmeye benzer bir uyuşma, kalpte aşırı bir çarpıntı ,düşüp bayılacakmış hissi ve gerisini hatırlayamıyorum yanımda birileri varsa yatırıyorlarmış evde teksem ben nasıl olduğunu ve nasıl gidip yattığımı bilmiyorum ama beş dakika süren bir uykudan kalkıp vitamin almışcasına zinde kalkıyor ve işime devsm ediyorum ve dakikalar sonra nöbet geçirdiğimi anımsıyorum 🤔 benim için rahatsız edici bir durum değil ama tesettürlü biriyim ve ev kıyafetiyle başım açık üç dört seferde dışarı çıkıp merdivenlere oturmuşken buldum kendimi getçi onunda çaresini buldum beynim henüz düşüncelerle mücadele ederken hemen kspıyı kilitleyip anahtarı halının altına atabiliyorum ..😔
Leylaydın . 26.03.2019 09:10:14
CEVAP YAZ
Bana neler olduğunu bilmiyorum.Açıkçası birine anlatsam da ki hani psikolog falan da düşünmedim değil ama işte anlayabileceğinden şüpheliyim.Şuan neden buraya yazdığımı da bilmiyorum ama galiba birinin beni anlamasını istiyorum.Ya da sürekli anlatırsam geçecek gibi geliyor.Ama geçmedi.Dertleştiğim herkesin söylediği şeyler klasik cümleler işte.Bunlardan sıkıldım işte.Ve son zamanlarda her şeye aşırı tepki veriyorum.Bir de sinirlendiğim zaman ağlıyorum ve kendime küçük çaplı da olsa zarar verdiğimi farkettim.En ufak bir şeye sinirleniyorum,dişlerimi sıkıyorum,gözümden yaşlar geliyor,kendime zarar veriyorum ve bunlar istemsizce oluyor.Kendimi sakinleştiren yine kendim oluyorum.Neden? Neden bunlar oluyor? Korkmaya başladım.
Yren . 08.06.2015
CEVAP YAZ
Kronik depresyon hastalığından kurtulmak için kırgın ve küskün olduğunuz insanlarla barışmalı, geçmişte size karşı yapılan haksızlıkları yapan kişileri affetmeli, kendinizi yorgun hissetmekten vazgeçmelisiniz. Kimsenin hayatınıza karışmasına izin vermeden ve etrafta olan bitenleri kafanıza takmadan yaşamanız gerekir. Kafanızda ne kadar olumsuz düşünce varsa hepsini yok edin ve etrafınızda sizi mutsuz edecek kişileri hayatınızdan çıkarın. Ne kadar saçma bir yorum. Tüm bunları yapmak elimizde ve biz isteyerek bu lanet durumu yaşıyoruz gibi yazmışsınız. Kim yazdı bunu? Psikolojiden zerre anlamayan biri olduğu kesin. Doğru düzgün ve gerçekçi öneriler yazmayacaksanız bilgi kirliliği yapmayın.
Okur . 17.09.2019 16:41:36
CEVAP YAZ
Kendimi mutsuz huzursuz yorgun hayattan zevk almıyorum çevremdeki insankarın konuşmalarını duymuyor duysamda bile algılayamıyor anlamıyorum ne dediklerini yada yanlış anlıyorum geçmişte çok zor günler yaşadığım için mi bütün bunlar oluyor bilmiyorum bir ara doktor bana depresyon ve antidepresan verdi sadece i bir iki gün kullanıp bıraktım bu yüzden mi odaklanamıyorum ve duyduğum şeyleri duymuyor duyduğumu da çabuk unutuyorum benim neyim var bana bu konuda yardım edermisiniz
Sevcan . 09.01.2018
CEVAP YAZ
Gençler sakin olun ilk önce. Bakın burada yazılanlar teşhis konulmuş insanlar için. Kendinizde hastalık arayıp bulmak için değil. Rahatsızlığınız varsa psikologa gidin, kendi kendinizi içerlemek olmayan hastalığınızı gerçeğe dönüştürür. 8 yıldır aralıklı patlayıcı bozukluk, DEHB ve anksiyete ile yaşıyorum. İnanın bana iş kendinizde bitiyor. Gerçek olması muhtemel olmayan şeyleri kafanıza takıp kendinize yazık etmeyin.
- . 17.03.2015
CEVAP YAZ
Surekli icimde bi kotu his var hicbirseyden zevk almiyorum biseylere surekli takiyorum insanlara asla guvenmiyorum bi an iyiyken bi an kotuyum mutsuzluk cok fazla sevgilimle bi an gulup eglenirken bi anda soguyorum surekli kisitliyorum onu yanlizken degisik hayaller kuruyorum sinirlenince kendimi oldurmek istiyorum sorunum ne yardimci olun yasim 19
Nuri . 06.02.2018
CEVAP YAZ
benim eşim sanki karısında biri varmış gibi konuşuyor ve onlara cevap veriyor bazen beni alacak lar diyor ve ben biliyorum sen bilmiyorsun diyor kendi kendine konuş maları başladı bir yere sabit bakıp konuşuyor sanki karşısında biri varmış gibi ne yapmalıyım pisikoloğa gitti ilaç almıyor beni uyutuyor diye zor durumdayım ne yapmapmalıym 185
Mustafa Varli . 25.04.2015
CEVAP YAZ
Bende de psigolojik sorunlar var lütfen yardimci olun allah rizasi icin kendimi hic iyi hissetmiyorum yaşammak dan koptum artik korku bunalti diş dünyadaymişim gibi korkuyorum uyuyamiyorum allah rizasi icin yardim edin i tihar düşünüyorum yaşamak istemiyorum artik yaşamakdan cok ölümü istiyorum lütfen yardim edin bana
Murat . 08.07.2014
CEVAP YAZ
ezgi denen kız muhtemelen dikkat çekmeyi seven şımartılmış birisin... biri den kastın muhtemelen sınıf arkadaşların falandır kesin, çünkü ailen seni şımartmış kısıtlamamış hazan sende aynısın diye düşünüyorum. NOT: kötü anlamda söylemiyorum cevap istiyordunuz açık şekilde söyledim iyi bayılmalar
Gereksiz . 07.05.2018
CEVAP YAZ
kurucu arkadaşlar ben yazdım yayınlamışsınız teşekkür ederim ama bir sorum olacaktı cevaplarsınız sevinirim benim yazdığım murat arkadaşımıza iletildi mi yoksa prensip gereği kendi mi okuması lazım sitenin çalışma kurallarını bilmediğimden lütfen yardımcı olun ilginize şimdiden teşekkür ederim
Gül . 05.04.2015
CEVAP YAZ
Meraba ben bayadır okb hastasıyim ve uzun zamandır kendimde bi gariplik var ben konuşuyorum sohbet ediyorum karşımdakiyle ve daha sonra kendimi duymamiş gibi bir his geliyor sanki ben değilim konuşan neden böyle oldu anlamıyorum ilaçlarımıda aksatmıyorum oysa yarĞımcı olabilirmisiniz ?
Vesile . 10.02.2018
CEVAP YAZ
Erkek arkadaşım için yazıyorum, sürekli uyuma isteği var saatlerce uyuyor, ama geceleri değil gündüzleri, 2 günde bir yemek yiyor iştahı yok, keyifsiz, göğsünde sürekli daralma hissediyormuş sebebini çok merak ediyoruz ve ne yapmamız lazım lütfen biri bizi yönlendirebilir mi? Teşekkürler
Tugba . 12.01.2018
CEVAP YAZ
Ölmek istiyorum yani bilmjyorum kendimi yorgun hissediyorum hayat cok acimasiz ya cok mutsuz hissediyorum surekli agliyorum geceleri yatagin icinde dost dedigim insan guvenimi sarsti sevdigim kisi yanimda deil uzakta napcami hic bilmiyorum&128557;&128557;
Tuğçenur . 11.12.2017
CEVAP YAZ
arkadaşlar ben yıllardır çok rahatsızlık çekiyorum bana konulmayan teşhiş kullanmadığım ilaç kalmadı üzülmenizi istemem ama hiç bir şeyin düzeldiği yok bir kere bukaştıysa bu lanet sey size ömür boyu sürüyor geçmiş olsun..
Sevda . 27.02.2015
CEVAP YAZ
Çok cabuk sinirleniyorum gereksiz birşeye bile aniden sinir oluyorum kızıyorum bağırıyorum sürejli söyleniyorum yüksek sese gelemiyorum ve böyle durumlardan sonra beynim paylacak gibi oluyor kriz geciriyorum nefes
Süheyla . 20.02.2018
CEVAP YAZ
Kronik depresiyon,Anksiyete, sosyal fobi ve sanırım panik atakda var. Şu anda gerçekten fenayım,anneme falan söylesemde ciddiye almaz ki. Asla bilmezler depresif insanlara nasıl davranılmaması gerektiğini
Xatia . 22.09.2015
CEVAP YAZ
Anksiyete nin nevrotik bozukluk veya halk arasındaki tabiri ile aşağılık kompleksi gibi bir tanımı olabilir mi ? Bende de var ve aynı şikayetler farklı birçok hastalık adında karşıma çıktı...
Okan_06 . 08.10.2017
CEVAP YAZ
ben 22 yaşındayım kendi kendime çok fazla konuşuyorum bi hayal kuruyorum daha sonra onu gerçekten yaşamıştım diyorum ilk önce hayaldi ama gerçekten yaşadım diyorum ne yapmam lazim
Selvi Sultan . 06.08.2017
CEVAP YAZ
devamlı deişiklik isteme planlar yapma , yakın çevredeki insanların söyledikleri her olumsuz sözleri biriktirme ve takıntılı hal nasıl bir ruh hastalığıdır
Panter00707 . 01.08.2014
CEVAP YAZ
İrem bende 12 yaşındayım. Bende de kronik depresyon belirtileri var ama tam olarak emin değilim. korkma ama bence birine söylemen gerekir
Damla . 14.01.2015
CEVAP YAZ
Ben içine kapanık kendi kendine konuşan çabuk sinirlenen her sorunu içine atan durup durup ağlayan biriyim sizce ne yapmalıyım
Beyza . 04.06.2018
CEVAP YAZ
cok sıkıntılıyım ufacık bir seyı kafama takıyom herseye bahane uyduruyom kavga etmeyi seviyom karsımdakiler alarsa rahatlıyom
Musa Atay . 14.10.2017
CEVAP YAZ
ben ezgi biri beni sinirlendirdiği an kötü olup bayılma hissi çok ağlama ve aşırı halsizlik yaşıyorum ne hastalığım var
Ezgi Akbaba . 29.03.2018
CEVAP YAZ
anksiyete belirtileri var bende özellikle hayattan zevk almama ve dikkat çekme hep onun yüzünden :(
Dilan Erky . 14.02.2016
CEVAP YAZ
ben kendime hakim olamıyorum hep kavga içindeyim ne yapmalıyım nasıl kendime hakim olabirim
Mehmet Kılıç . 22.03.2015
CEVAP YAZ
millet burdaki yazıları okuyor iki üçtane belirti tutuyor kendini Psikolojik deli sanıyor :d
Pssr . 15.12.2015
CEVAP YAZ
Yukarıda yazan iki hastalık bende mevcut birisi distimi ve paranoya allah sonumu hayır etsin
Furkan . 06.05.2018
CEVAP YAZ
bende kronik depresyon var arkadaşlar 12 yaşındayım ve çok korkuyorum napıcam :(
İrem . 28.12.2014
CEVAP YAZ
Geçmişi beynimden atamamak geçmişe gidip herşeyi yeniden yapmak istiyorum.
Biri . 25.08.2017
CEVAP YAZ
Ezgicim aynısı bendede oluyor sebebi ne öğrenebildin mı?
Hazan . 12.04.2018
CEVAP YAZ
Bir sikintiniz varsa hic dusunmeden psikologa gidin
Hsn . 07.11.2015
CEVAP YAZ
benim yüzde yüz anksiyete napıcam ben yaa
Kurusıkı . 27.06.2015
CEVAP YAZ
beyza sen yaşiyon mu Baysal
Samet . 23.07.2018
CEVAP YAZ
Panik Atak Türleri
Panik Atak Türleri
1. Beklenmedik Ataklar: Nedensiz, birden ortaya çıkan nöbetler. Panik bozuklukta bu tür ataklar vardır.2. Duruma bağlı olanlar: Korkulan bir kedi, köpek veya başka bir nesneyle ya da bir durum karşısında ortaya çıkar.3. Durumsal yatkınlık gösterilen ...
Paranoya Tedavi Yöntemleri
Paranoya Tedavi Yöntemleri
Paranoya psikolojik bir rahatsızlık ile toplum içinde aşırı evhamlı kişiler içinde kullanılan, anlamı eski Yunancada delirmek olan hastalık ve nitelemedir. Paranoya rahatsızlığı temelinde aşırı evham, endişe ve kuruntular barındırır. Halk arasında is...
Şizofreni Tanısı
Şizofreni Tanısı
• Şizofrenide görülen belirtiler başka psikiyatrik hastalıklarda da görülebilir.• Hiçbir belirti tek başına tanı koydurucu değildir. Tanı psikiyatri uzmanı tarafından hastanın ruhsal muayenesi, hasta yakınları ile görüşme ve çoğu zaman hastanın klini...
Majör Depresyon
Majör Depresyon
Majör depresyon, özellikle gençlerde çok sık karşılaşılan psikolojik bir durumdur. Ortaya çıkması durumunda çok ciddi sonuçlara neden olabilecek bir rahatsızlık olan majör depresyon, çokça görülen bir durumdur. Majör depresyon, erkenden müdahale edil...
Stres Ne Gibi Sorunlara Neden Olur ?
Stres Ne Gibi Sorunlara Neden Olur ?
Stres anında fazla enerji tüketildiğinden birey kendini güçsüz, yorgun ve endişe içinde hisseder. Daha sonraları kişi uyku problemi çekmeye başlar. Sinirli ve çabuk heyecanlanan biri olur. Konsantrasyon kaybı yaşar ve dikkatini toplayamaz. Daha önce ...
Ani Sinirlenme
Ani Sinirlenme
Ani sinirlenme, insanları ani bir şekilde etkileyen, sebepsiz yere oluşan bir durumdur. Kan beynime sıçradı gibi sözlerle ifade edilen sinirlenme halinde vücutta fazla miktarda adrenalin salgılanır. Bu kişinin stres halini anlatır. Vücutta çok kısa b...
Şizofreni
Şizofreni
Şizofreni, beyinde bulunan maddelerin iletiminde yaşanan bozukluk ve bu bozukluk nedeni ile bazı farklılıkların oluşması ile ortaya çıkan bir hastalıktır. Hastalıkta aktif ve pasif olmak üzere dönemler yaşanır. Şizofreni hastalığı tedavisi mümkün bir...
Panik Atak
Panik Atak
Panik atak genel olarak bazı psikiyatrik bozukluklarla birlikte görülen, bunun yanı sıra yine bazı fiziksel rahatsızlıklarla birlikte de görülebilen bir tür endişe nöbetidir. Günümüzde yoğun olarak yaşanabilen panik atak aslında genel anlamda günlük ...
Panik Bozukluk Nedenleri
Panik Bozukluk Nedenleri
Panik bozukluk, tekrarlayan ve beklenmedik panik atakları ile karakterize edilen bir anksiyete bozukluğudur. Panik atakları, aniden ortaya çıkan şiddetli bir kaygı ve korku hissi ile belirgindir. Panik bozukluğu olan kişiler, bu atakların bir daha ya...
Bipolar Bozukluk
Bipolar Bozukluk
Bipolar bozukluk, manik depresyon ve duygu durum bozukluğu olarak da bilinen, kişinin depresyon dönemlerinde aşırı, abartılı, uçlarda düşüncelere kapılması ve bu yönde tavırlar sergilemesi durumudur. 20'li yaşlarda rastlanma olasılığı daha yüksektir....
Madde Bağımlılığı
Madde Bağımlılığı
Madde bağımlılığı, genelde ergenlik dönemine giren çocuklarda başlar. Özellikle ailevi sorunlar genç yaştaki çocukların madde bağımlılığına başlamalarının birinci nedenidir. Ergenlik dönemi çocuğun ekonomik bağımsızlığını kazandığı yaşlara kadar süre...
Panik Atak Tedavisi
Panik Atak Tedavisi
Panik atak ya da panik bozukluk, tedavisi mümkün olan bir hastalıktır. Günümüzde, etkinliği bilimsel araştırmalarla kanıtlanmış iki çeşit panik atak tedavisi yöntemi bulunmaktadır. Bu yöntemler ilaç tedavisi ve bilişsel-davranışçı tedavi yöntemidir.İ...

 

Panik Atak Türleri
Paranoya Tedavi Yöntemleri
Şizofreni Tanısı
Majör Depresyon
Stres Ne Gibi Sorunlara Neden Olur ?
Ani Sinirlenme
Şizofreni
Panik Atak
Panik Bozukluk Nedenleri
Bipolar Bozukluk
Madde Bağımlılığı
Panik Atak Tedavisi
Şizofreni Tedavisi
Obsesif
Sinir Ucu İltihabı
Mazoşist
Cinsel İsteksizlik
Bipolar
Aşırı Sinirlilik
Ket Vurma
Anksiyete Bozukluğu Nedir
Kendine Zarar Verme
Aşırı Heyecan
Delilik
Kendi Kendine Konuşma
Obsesif Kompulsif Bozukluk Tedavisi
Duygular
Sinir Sıkışması Belirtileri
Sinir Krizi
Halüsinasyon
Popüler İçerik
Şizofreni Tedavisi
Şizofreni Tedavisi
Şizofreni tedavisi yapılsa da, birçok hastanın tamamen düzelemediği görülür. Şizofreni hastaların hayat şartlarını zorlaştıran, iletişimi zora sokan b...
Obsesif
Obsesif
Obsesif, günlük yaşamda ortaya çıkan endişe, evham ve takıntılarla ortaya çıkan, bunları çözümlemeden rahat edemeyen obsesif kompulsif bozukluğu bulun...
Sinir Ucu İltihabı
Sinir Ucu İltihabı
Sinir ucu iltihabı, sinir hücrelerindeki hasarı anlatan bir terimdir. Tıpta nöropati olarak adlandırılan durum, ellerden daha fazla ayakları ve bacakl...
Mazoşist
Mazoşist
Mazoşist; Mazoşizm, 19. yüzyılda yaşamış Avusturyalı bir Ro­mancı olan Leopold von Sacher Masoch'un bir Ro­man' ın da anlattığı cinsel uygulamalara da...
Cinsel İsteksizlik
Cinsel İsteksizlik
Cinsel isteksizlik, cinsel istek ve arzuların azalması, yeteri kadar cinsel uyarının olmasına rağmen, cinsel ilişkide bulunma ve fantezi isteğinin b...
Bipolar
Bipolar
Bipolar, Plansız düşünceler içeren ve irsi bir kişilik bozukluğudur. Kişi duygu değişimleri, klinik ya da majör depresyon yaşayabilir. Ruhen yaşanan...
Aşırı Sinirlilik
Aşırı Sinirlilik
Aşırı sinirlilik, bu sorunun yaşanması tek başına psikiyatrik bir bozukluk olarak değerlendirilmemelidir. Bu durum bazı psikiyatrik bozuklukların beli...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Panik Atak Türleri
Paranoya Tedavi Yöntemleri
Şizofreni Tanısı
Majör Depresyon
Stres Ne Gibi Sorunlara Neden Olur ?
Forumdaki Psikolog Arkadaşlar Yardım Edebilir Mi? Uzun Süredir Boğuştuğum Sorunun Çözümü Nedir?
Deli Diyebilirsiniz Ama..
Takintiliyim Aşığım
Babam Annemi Aldatıyor
4 Senedir Evden Cikmadim
Hakkımızda  
Tıbbi Sorumluluk Reddi  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Forumdaki Psikolog Arkadaşlar Yardım Edebilir Mi? Uzun Süredir Boğuştuğum Sorunun Çözümü Nedir?
Deli Diyebilirsiniz Ama..
Takintiliyim Aşığım
Babam Annemi Aldatıyor
4 Senedir Evden Cikmadim
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Tıbbi Sorumluluk Reddi  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024