Sürekli ölmek isteği, ilaçsız kaka yapamama korkusu, yediği şeylerin dokunacağından korkarak yemek yiyememek. Ben niye bu hale geldim deyip yaşlılığı kabullenmemek sorunları var. Bunun için ne yapılabilir. uyku düzeni için ilaç verildi. ayrıca bunaldığında içmesi gereken bir ilaçı var. ancak o ilacı hergün içiyor. buna rağmen problemleri devam ediyor.
Önceki Cevaplar
Admin
01 Temmuz 2024 Pazartesi
Fatma Hanım, annenizin yaşadığı bu tür rahatsızlıklar ciddi psikolojik ve fiziksel sorunlara işaret edebilir. Annenizin mevcut tedavi planına rağmen problemleri devam ediyorsa, aşağıdaki adımları değerlendirebilirsiniz:
1. Psikiyatri Konsültasyonu: Annenizin mevcut ilaç tedavisinin gözden geçirilmesi ve gerekirse düzenlenmesi için bir psikiyatri uzmanına başvurabilirsiniz. Psikiyatrist, annenizin durumuna uygun başka tedavi yöntemleri veya ilaçlar önerilebilir.
2. Psikoterapi: Annenizin bir psikolog veya terapist ile görüşmesi, özellikle kognitif davranışçı terapi (CBT) gibi yöntemlerle korkularını ve kaygılarını yönetmesine yardımcı olabilir.
3. Gastroenteroloji Kontrolü: Kaka yapamama korkusu ve sindirimle ilgili diğer sorunlar için bir gastroenteroloji uzmanına danışmak faydalı olabilir. Uzman, annenizin sindirim sistemiyle ilgili sorunlarına yönelik uygun tedavi yollarını belirleyebilir.
4. Yaşlılık ve Korkularla Başa Çıkma: Yaşlılığı kabullenme ve buna bağlı korkular üzerinde çalışmak için yaşlılık psikolojisi konusunda deneyimli bir uzmandan yardım almak da yararlı olabilir.
6. Destek Grupları: Annenizin benzer sorunlar yaşayan kişilerle iletişim kurabileceği destek gruplarına katılması, yalnız olmadığını hissetmesine ve deneyimlerini paylaşmasına yardımcı olabilir.
Bu adımlar annenizin durumunu yönetmesine ve yaşam kalitesini artırmasına yardımcı olabilir. Sağlık profesyonellerinden destek almanız önemlidir.
Fatma
27 Mayıs 2024 PazartesiSürekli ölmek isteği, ilaçsız kaka yapamama korkusu, yediği şeylerin dokunacağından korkarak yemek yiyememek. Ben niye bu hale geldim deyip yaşlılığı kabullenmemek sorunları var. Bunun için ne yapılabilir. uyku düzeni için ilaç verildi. ayrıca bunaldığında içmesi gereken bir ilaçı var. ancak o ilacı hergün içiyor. buna rağmen problemleri devam ediyor.
Önceki Cevaplar
Admin
01 Temmuz 2024 PazartesiFatma Hanım, annenizin yaşadığı bu tür rahatsızlıklar ciddi psikolojik ve fiziksel sorunlara işaret edebilir. Annenizin mevcut tedavi planına rağmen problemleri devam ediyorsa, aşağıdaki adımları değerlendirebilirsiniz:
1. Psikiyatri Konsültasyonu: Annenizin mevcut ilaç tedavisinin gözden geçirilmesi ve gerekirse düzenlenmesi için bir psikiyatri uzmanına başvurabilirsiniz. Psikiyatrist, annenizin durumuna uygun başka tedavi yöntemleri veya ilaçlar önerilebilir.
2. Psikoterapi: Annenizin bir psikolog veya terapist ile görüşmesi, özellikle kognitif davranışçı terapi (CBT) gibi yöntemlerle korkularını ve kaygılarını yönetmesine yardımcı olabilir.
3. Gastroenteroloji Kontrolü: Kaka yapamama korkusu ve sindirimle ilgili diğer sorunlar için bir gastroenteroloji uzmanına danışmak faydalı olabilir. Uzman, annenizin sindirim sistemiyle ilgili sorunlarına yönelik uygun tedavi yollarını belirleyebilir.
4. Yaşlılık ve Korkularla Başa Çıkma: Yaşlılığı kabullenme ve buna bağlı korkular üzerinde çalışmak için yaşlılık psikolojisi konusunda deneyimli bir uzmandan yardım almak da yararlı olabilir.
5. İlaç Kullanımını İzleme: Annenizin ilaçlarını doğru ve düzenli şekilde kullanmasını sağlamak önemlidir. Gerektiğinde doktoruyla ilaç dozajını ve kullanım sıklığını konuşmalısınız.
6. Destek Grupları: Annenizin benzer sorunlar yaşayan kişilerle iletişim kurabileceği destek gruplarına katılması, yalnız olmadığını hissetmesine ve deneyimlerini paylaşmasına yardımcı olabilir.
Bu adımlar annenizin durumunu yönetmesine ve yaşam kalitesini artırmasına yardımcı olabilir. Sağlık profesyonellerinden destek almanız önemlidir.