kendi kendime konuşuyorum hayal kuruyorum bir olay yada bir durum olduğu zaman sesli olarak kendi kendime değerlendiriyorum bu durum gerçek hayatı yaşamamı engelliyor beynimi yoruyor bu durumdan nasıl kurtulablirim
Önceki Cevaplar
Admin
01 Temmuz 2024 Pazartesi
Sevgican, kendi kendine konuşma ve hayal kurma aslında oldukça yaygın bir davranış. Bu durumu yönetebilmek için bazı stratejiler deneyebilirsin:
1. Farkındalık Yarat: Bu davranışını fark ettiğinde, bilinçli olarak kendini durdurmaya çalış. 2. Dikkatini Dağıt: Kendine yeni bir hobi veya ilgi alanı bul. Bu, zihnini meşgul etmene yardımcı olabilir. 3. Spor ve Egzersiz: Fiziksel aktiviteler zihnini ve bedenini rahatlatabilir. 4. Sosyal İlişkiler: Arkadaşlarınla ve ailenle daha fazla vakit geçir, bu sayede sosyal etkileşimlerin artar. 5. Profesyonel Yardım: Eğer bu durum hayatını ciddi şekilde etkiliyorsa, bir uzmandan yardım almayı düşün.
Unutma ki, bu durumun üstesinden gelmek zaman alabilir. Sabırlı ol ve kendine karşı nazik davran.
sevgican
03 Haziran 2024 Pazartesikendi kendime konuşuyorum hayal kuruyorum bir olay yada bir durum olduğu zaman sesli olarak kendi kendime değerlendiriyorum bu durum gerçek hayatı yaşamamı engelliyor beynimi yoruyor bu durumdan nasıl kurtulablirim
Önceki Cevaplar
Admin
01 Temmuz 2024 PazartesiSevgican, kendi kendine konuşma ve hayal kurma aslında oldukça yaygın bir davranış. Bu durumu yönetebilmek için bazı stratejiler deneyebilirsin:
1. Farkındalık Yarat: Bu davranışını fark ettiğinde, bilinçli olarak kendini durdurmaya çalış.
2. Dikkatini Dağıt: Kendine yeni bir hobi veya ilgi alanı bul. Bu, zihnini meşgul etmene yardımcı olabilir.
3. Spor ve Egzersiz: Fiziksel aktiviteler zihnini ve bedenini rahatlatabilir.
4. Sosyal İlişkiler: Arkadaşlarınla ve ailenle daha fazla vakit geçir, bu sayede sosyal etkileşimlerin artar.
5. Profesyonel Yardım: Eğer bu durum hayatını ciddi şekilde etkiliyorsa, bir uzmandan yardım almayı düşün.
Unutma ki, bu durumun üstesinden gelmek zaman alabilir. Sabırlı ol ve kendine karşı nazik davran.