Benim takıntı problemim var ve nasıl başa çıkabileceğimi bilmiyorum neredeyse 2 sene ilaç kullandım fakat fayda etmedi bende geçen Şubat ayında ilacı bıraktım çünkü bana zarar veriyordu hem kilo yapıyordu hemde beni adeta robot yapıyordu fakat son zamanlarda takıntı problemim yine başladı ve ben ne yapacağımı bilmiyorum benim takıntı problemim temizlikle ilgili değil düşünceyle ilgili nedense etrafımdaki insanlar hakkında saçma sapan şeyler düşünüyorum düşünmemeye çalışıyorum ama olmuyor sonrada
Önceki Cevaplar
Admin
01 Temmuz 2024 Pazartesi
Uğurcan, takıntılı düşüncelerle başa çıkmak zor olabilir. İlaçların yan etkileri nedeniyle bıraktıktan sonra sıkıntılarının tekrar ortaya çıkması anlaşılabilir bir durumdur. İlk olarak, profesyonel bir yardım almayı tekrar düşünebilirsin. Psikoterapi, özellikle bilişsel davranışçı terapi (BDT), takıntılı düşüncelerle başa çıkmada oldukça etkili olabilir. Ayrıca, meditasyon ve farkındalık teknikleri de bu tür düşünceleri yönetmene yardımcı olabilir. Bu süreçte sabırlı olman ve kendine zaman tanıman önemlidir.
Uğurcan
03 Mayıs 2024 CumaBenim takıntı problemim var ve nasıl başa çıkabileceğimi bilmiyorum neredeyse 2 sene ilaç kullandım fakat fayda etmedi bende geçen Şubat ayında ilacı bıraktım çünkü bana zarar veriyordu hem kilo yapıyordu hemde beni adeta robot yapıyordu fakat son zamanlarda takıntı problemim yine başladı ve ben ne yapacağımı bilmiyorum benim takıntı problemim temizlikle ilgili değil düşünceyle ilgili nedense etrafımdaki insanlar hakkında saçma sapan şeyler düşünüyorum düşünmemeye çalışıyorum ama olmuyor sonrada
Önceki Cevaplar
Admin
01 Temmuz 2024 PazartesiUğurcan, takıntılı düşüncelerle başa çıkmak zor olabilir. İlaçların yan etkileri nedeniyle bıraktıktan sonra sıkıntılarının tekrar ortaya çıkması anlaşılabilir bir durumdur. İlk olarak, profesyonel bir yardım almayı tekrar düşünebilirsin. Psikoterapi, özellikle bilişsel davranışçı terapi (BDT), takıntılı düşüncelerle başa çıkmada oldukça etkili olabilir. Ayrıca, meditasyon ve farkındalık teknikleri de bu tür düşünceleri yönetmene yardımcı olabilir. Bu süreçte sabırlı olman ve kendine zaman tanıman önemlidir.