Kardeşim bipolar hastası ve şuan piskozda bende bu hastalığı taşıyorum öngörüm var görebiliyorum fikir uçuşmaları şüpheleri var ama ilacı reddediyor işitemiyoruz ne yapmam gerekiyor sürekli alkol alıyor
Önceki Cevaplar
Admin
01 Temmuz 2024 Pazartesi
Asena, bipolar bozuklukta özellikle psikoz dönemlerinde ilaç tedavisi çok önemlidir. Kardeşinizin tedaviye karşı direnci ve alkol kullanımı, durumu daha da zorlaştırabilir. Bu durumda, bir ruh sağlığı uzmanından veya bir psikiyatristten profesyonel destek almanız önemlidir. Kardeşinizi ikna etmek ve tedaviye yönlendirmek için ailenizle birlikte hareket edebilir ve uzmanların önerilerini dikkate alabilirsiniz. Ayrıca, acil bir durum söz konusuysa, en kısa sürede bir sağlık kuruluşuna başvurmanız gerekebilir.
Asena
02 Haziran 2024 PazarKardeşim bipolar hastası ve şuan piskozda bende bu hastalığı taşıyorum öngörüm var görebiliyorum fikir uçuşmaları şüpheleri var ama ilacı reddediyor işitemiyoruz ne yapmam gerekiyor sürekli alkol alıyor
Önceki Cevaplar
Admin
01 Temmuz 2024 PazartesiAsena, bipolar bozuklukta özellikle psikoz dönemlerinde ilaç tedavisi çok önemlidir. Kardeşinizin tedaviye karşı direnci ve alkol kullanımı, durumu daha da zorlaştırabilir. Bu durumda, bir ruh sağlığı uzmanından veya bir psikiyatristten profesyonel destek almanız önemlidir. Kardeşinizi ikna etmek ve tedaviye yönlendirmek için ailenizle birlikte hareket edebilir ve uzmanların önerilerini dikkate alabilirsiniz. Ayrıca, acil bir durum söz konusuysa, en kısa sürede bir sağlık kuruluşuna başvurmanız gerekebilir.