erkek arkadaşımla normal bir tartışmadayken altta kaldığımda ya da bana istemediğim şeyler söylediğinde toplum içinde bağırmaya ağlamaya ona fiziksel zarar vermeye giden tepkiler veriyorum tokat atma elini sıkma gibi ne yapmalıyım?
Önceki Cevaplar
Admin
01 Temmuz 2024 Pazartesi
Selin, bu tür tepkiler hem sana hem de erkek arkadaşına zarar verebilir. Bu durumu çözmek için birkaç adım atabilirsin:
1. Kendi Kendine Farkındalık: Tepkilerini tetikleyen durumları belirle ve kendini bu anlarda sakinleştirmeye çalış.
2. İletişim Becerileri: Tartışmalar sırasında duygularını daha sakin ve yapıcı bir şekilde ifade etmeyi öğren.
3. Profesyonel Yardım: Bir terapiste başvurmak duygusal tepkilerini yönetmende yardımcı olabilir.
4. Dinlenme ve Mola: Tartışma sırasında yoğun duygular yaşadığını fark ettiğinde, kısa bir mola ver.
5. Kendine Zaman Tanı: Duygusal tepkilerini kontrol etmek zaman alabilir, sabırlı ol ve kendine zaman tanı.
Bu adımlar, duygusal tepkilerini daha sağlıklı bir şekilde yönetmene yardımcı olabilir.
selin
05 Haziran 2024 Çarşambaerkek arkadaşımla normal bir tartışmadayken altta kaldığımda ya da bana istemediğim şeyler söylediğinde toplum içinde bağırmaya ağlamaya ona fiziksel zarar vermeye giden tepkiler veriyorum tokat atma elini sıkma gibi ne yapmalıyım?
Önceki Cevaplar
Admin
01 Temmuz 2024 PazartesiSelin, bu tür tepkiler hem sana hem de erkek arkadaşına zarar verebilir. Bu durumu çözmek için birkaç adım atabilirsin:
1. Kendi Kendine Farkındalık: Tepkilerini tetikleyen durumları belirle ve kendini bu anlarda sakinleştirmeye çalış.
2. İletişim Becerileri: Tartışmalar sırasında duygularını daha sakin ve yapıcı bir şekilde ifade etmeyi öğren.
3. Profesyonel Yardım: Bir terapiste başvurmak duygusal tepkilerini yönetmende yardımcı olabilir.
4. Dinlenme ve Mola: Tartışma sırasında yoğun duygular yaşadığını fark ettiğinde, kısa bir mola ver.
5. Kendine Zaman Tanı: Duygusal tepkilerini kontrol etmek zaman alabilir, sabırlı ol ve kendine zaman tanı.
Bu adımlar, duygusal tepkilerini daha sağlıklı bir şekilde yönetmene yardımcı olabilir.