Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Kişilik Bozuklukları

Kişilik Bozuklukları

Kişilik bozuklukları, insanın davranışlarında uzun süreli bozukluklara sebep olan, çevresel veya kalıtsal faktörlere bağlı olarak ortaya çıkabilen hastalıklardır. Modern psikolojide tanımlanmış birçok farklı türü vardır. Toplumda görülme sıklığı %6-10 arasında değişir.

Kişilik bozukluklarına maruz olanların kötü bir yanı, kendi kendilerine psikolojik bir yardım talep etmemeleridir. O, içinde bulunduğu kişilik bozukluğu ile günlük hayatı, gerçekleri çok farklı algılamakta ve sorunun kendi bakış açısında olduğunu fark etmemektedir. Burada kişilik bozukluğu hastasının yakınlarına çok iş düşmektedir. Tabi ki doktoruna da. Kişilik bozukluğu tedavi edilmediği sürece hastayı iş hayatında, aşk hayatında, sosyal yaşantısında ve günlük en basit işlerinde bile etkileyecektir. Kişilik bozukluğu olduğu bilinen veya kişilik bozukluğundan şüphelenilen kişide ilk dikkat edilmesi gereken husus kişinin çocukluğudur. Çünkü yetişkin dönemlerinde kişilik bozukluğu yaşayanlar genelde çocukluklarında türlü travmalara maruz kalmıştır. Bilinçaltlarına işleyen bu travmalar büyüyünce farklı bir kişilik geliştirmelerine sebep olmuş dolayısıyla bu da kişili bozukluklarını getirmiştir. Kişilik bozuklukları genelde 18-20'li yaşlarda başlar. Zamanla kendi kendine iyileşme ihtimali olsa da bu ihtimal zayıfıtr, kişilik bozukluğunun psikoterapiden başka bir yolla iyileşmesi zordur.

Kişilik bozukluğunun birçok çeşidi vardır. Ayrıca burada dikkat edilmesi gereken nokta; kişilik bozuklukları birbiriyle çok keskin sınırlar ile ayrılmış değildir. Her kişilik bozukluğu kısmen diğerini içinde barındırır; fakat inceleme ve teşhiste kolaylık olması açısından psikolojide kişilik bozuklukları belli kategorilere ayrılmıştır:

Depresif Kişilik Bozukluğu: bu kişilik bozukluğunda olan kişiler sürekli melankolik bir ruh hali içindedirler. Karamsarlık, özgüven eksikliği, olaylara sürekli kötü açıdan bakma, kendine acıma eğilimi belirgin özelliklerindendir. Depresif kişil bozukluğu olan hastalar çocukken anne/baba kaybı veya anne/baba yetersizliği görmüş olabilirler. İlaçlarla hormonların kontrol edilmesi suretiyle veya psikoterapi yöntemiyle tedavi edilir.

Paranoid Kişilik Bozukluğu: bu kişilik bozukluğunda hasta, adı üzerinde paronayaklık özellikleri gösterir. İnsanların hareketlerinde sürekli bir kötü niyet arar; hiç kimseye güvenemez, hiçbir yakın arkadaşı veya sırdaşı yoktur. İlaç ve psikoterapi birlikte kullanılır.

Pasif-Agresif Kişilk Bozukluğu: Kişilik bozuklukları arasında belki de en tehlikeli ve fark edilmesi en zor olandır. Bu kişilik bozukluğunda hasta açık açık olmasa da kolay anlaşılmayacak şekilde yapılacak işleri engelleme, erteleme, özgüvensiz gibi gözükme gibi özellikler gösterir. Öfkesini bu şekilde dile getirir. Pasif-Agresif kişilik bozukluklarında mutlaka psikoterapi gereklidir.

Saplantılı (Obsesif) Kişilik Bozukluğu: Kişilik bozuklukları arasında maruz kaldığı kişiyi epey yıpratan bir çeşittir. Bu kişilik bozukluğunda kişide aşırı bir mükemmeliyetçilik ve dedim dedik uygulamalar görülür. Esnek değildir. Gereksiz detaylarla uğraşarak işlerin bitirilmesini engeller ve kendi kendisini de sıkıntıya sıkar. Kişilik bozuklukları arasında kalıtımsal olarak en kolay geçendir. İlaç ve psikoterapi bir arada kullanılabilir.

Narsistik Kişilik Bozukluğu: Kişilik bozuklukları arasında hastanın kendisine olumlu bakmasına sebep olan tek çeşittir. Fakat bu olumluluk iyi anlamda değildir. Narsistik kişilik bozukluklarında kişide aşırı bir kendini beğenme ve aşırı bir özsaygı görülür. Kendilerini diğer bütün insanlardan üstün görürler, bir çocuk gibi sürekli takdir edilmek isterler. Psikoterapi ile tedavi edilir fakat kişilik bozuklukları arasında en zor tedavi edilendir.

Histrionik Kişilik Bozukluğu: Kişilik bozuklukları arasında kadınlarda yaygın olarak görülen bir çeşittir. Olayları abartma, aşırı hareketlerle sürekli ilgi odağı olmaya çalışma eğilimi vardır. Dikkat çekmeyi severler ve dış görünümlerine aşırı bir şekilde dikkat ederler. Psikoterapi ile tedavi edilebilir.

Bu genel çeşitleri dışında; bir nevi ara çeşitler olarak kabul edilebilecek şizoid, sadist, yenilgin, çekingen, borderline, şizotipal, megalomanlık gibi kişilik bozuklukları da mevcuttur. Hastada farklı etkiler yaratsa da kişilik bozuklukları hepsinde ortak olan başlıca iki sebebe dayanır: Çocuklukta (Özellikle anne/baba ile) yaşanan travmalar ve kötü bir çevrede yetişmiş olmak. Kişilik bozuklukları tedavisi biraz zordur, süreklilik ve istikrar gerektirir. Fakat yine de imkânsız değildir.
Son Güncelleme : 19.01.2024 09:46:26
Kişilik Bozuklukları ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Kişilik Bozuklukları Yorumları
şifre

44 Yorum Yapılmış "Kişilik Bozuklukları"
Ben artık tanıyamıyorum kendimi ne yaptığımı ne yapmaya çalıştığımı kestiremiyorum anlam veremiyorum davranışlarıma içimde iki kişi var sanki apayrı iki ses biri iyi biri kötü biri siyah biri beyaz birbirlerine o kadar zıt iki farklı ses bi yanım o kadar iyimser o kadar merhametli ama diğer yanım acımasız merhametsiz intikam dolu bi bakıyorum beyazım bi bakıyorum siyah hangi taraf olacağıma ben karar veremiyorum pişman olacağım şeyler yapıyorum engel olamıyorum kendime
2 Kişilikli Tek Kişi . 13.09.2015
3 YANITI GÖRÜNTÜLE
İnsanın kişiliğini kişik bozuklugu olan ile kendi dünya görüşüne birilerini uyarlamaya calışan insanlar bozuyor. Bu yüzden kişilik bozuklugu hakkında saatlerce yazabilirim.
Sehtap . 24.04.2018
2 YANITI GÖRÜNTÜLE
Siyah ve beyaz olarak kesin çizgilerle ayırabileceğim iki kişilik taşıyorum. Hangisinin gün yüzüne çıkacağını kestiremiyorum bu yüzden sonradan pişman olduğum pek çok davranışta bulunuyorum. . Kendine zarar verme eğilimim var ve artık insanların görebileceği yerlerde yara izlerim olduğu için gizlemekte zorlanıyorum. Babam ve annemin de psikolojik sorunları var, hoş bir çocukluk geçirdiğimi zannetmiyorum. Dışarıdan bakıldığında başarılı bir kızım ancak iki ayrı karakterle uğraşmak, kurtulamadığım bir iç karmaşaya düşmeme neden oluyor. Yorgun ve hayattan bıkmış durumdayım. Bazen arkadaşlar sohbet ederken anlattıklarımı dinleyip bunu ne zaman yaşadık diyor. Sanırım hayal, gerçek ve rüyayı tamamen birbirine karıştırmış durumdayım. Herhangi biriyle normalden daha fazla yakınlık kurmaya başladığımda onun beni arkamdan vurabileceği gibi birçok paranoya kapılarak o kişiden uzaklaşıyorum. Böylesi düşüncelerle en yakın arkadaşlarımı terk ettim, onlar bu davranışıma bir anlam veremiyor çünkü ayrılırken canım-cicimlerle ayrılıp ertesi gün soğuk ve ciddi biriyle karşılaşmak her gün yaşanan bir olay değil. Yalnız kalmak istiyorum ama yalnız kalmaktan da korkuyorum, dostum olmasını istiyorum ama kırmızı çizgiyi geçen insanlarla aniden bağlarımı koparıyorum, bir gün dine aşırı bağlı olurken ertesi gün kalbimde en ufak bir iman zerresine rastlayamıyorum. Bir yanım salt iyilik, bir yanım salt kötülük ve ben kötülüğümden dolayı kendimden nefret ediyorum. Normal bir insan gibi hem iyilik hem kötülükle yoğurulmuş biri değilim, iki kişi var içimde ve her ikisi de benim. Düştüğüm bu karanlık kuyudan kurtulamıyorum ve bu beni her geçen gün öldürüyor. Çok gencim, önümde aydınlık yollar var ama karanlığıma boğulduğumdan dolayı geleceğin vadettiği umuttan nefret ediyorum. Önceden sevdiğim ve ilgi duyduğum her şeysen nefret ediyorum. Kendimden nefret ediyorum ve bu hallerimi herhangi bir doktor ya da insanla paylaşmak istemiyorum. Düşünsenize, vücudundaki yaralara baktıkça kendinden korkan bir insandan kim korkmaz ki, hele bir de her canı yandığında sadistçe bir zevk duyuyorsa o insan? Sırf ellerim bir yerlerimi kanatmasın diye kendimi kitap okumaya ve yazmaya verdim ancak bunun da bir faydası olmadı. Bu yazdıklarımı, okuyan insanla karşılaşsam bile beni tanımayacağını umarak yazdım. Ne yapabilirim? İnsanların gözünde oldukça yüksek bir itibarım var, iç dünyamın karmaşasında boğulmadığım günlerde ben bile iyi biri olduğumu düşünüyorum. Bu durumumu nasıl başka bir insana aktarabilirim? Kendi kendime bir fayda sağlayamadığımdan dolayı kimse yardım edemezmiş gibi geliyor.
Karmaşa . 16.05.2015
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Bazı insanlar hasta olmaktan, karanlıkta yaşamaktan ya da zihinlerinin ufak bir bölümüne hapsolmaktan zevk alırlar. Çok azı bunu kendilerine itiraf eder, neredeyse hiç kimse bunu bilmez. Ben hoşlanmadım. İç dünyamdaki o karanlık şeyler, düşüncelerimi bulandırdı ve ben bu ruh halinden kurtulmak için ne yapacağımı bilmesem de ona karşı hep savaştım. Onunla onu kabul ederek ama sevmeyerek savaştım. Sen yoksun, dedim, yine de senden nefret ediyorum. Geriye dönüp baktığımda değişmiş olduğumu görüyorum. O artık yok ama kendimde iyi saydığım pek çok özelliğimi de kaybettim. Böyle dediğime bakmayın, içimde yaşayan diğer benlere karşı savaşırken bazı şeyleri kaybedeceğimi de biliyordum. Dinde bulmadım çözümü, bu geçici bir çözüm. Din ilahi bir yerden gelmiş olabilir ama şimdiki insanların yaşadığı onların uydurmalarından ibaret. Eğer dinde bulsaydım eski halime dönebilir ve artık çözüm yolum yok diyebilirdim. Kendinize bakın, kendi içinize. Sorunlar orada ufak tefek lekelerden ibaret ama gözlerimiz sadece onları gördüğünden dünya kapkaranlık. Kendinizden başka kimse sizi anlayamaz, derdinizi bilemez ve çözüm yolu üretemez. Kendinize bakın ve insanların yarattığı soğuk dünyadan ayrılıp doğaya gidin. Orada Allahı ve dinlerin bahsettiği sevgiyi görebilirsiniz. Doğa güzel, her şeyiyle güzel. Ve ben doğaya bakıp içimdeki karanlık için o kadar ağladım ki bir yerden sonra o kara bulutlar seyrelip gitmeye başladı. Hayatım mükemmel değil belki ama yapmacık da değil artık. Hepiniz modern dünyaya karşı başkaldırıyorsunuz birer hasta olarak. O karanlıklar, içinizde yaşayan o dengesiz varlıklar modern dünyanın ürünü. Bu dünyada var olma amacınız var ve hiçbir insan bunu görmezden gelemez. İçinizdeki boşluğun kokmasına izin vermeyin. Hasta olmanıza izin vermeyin. Herkes mutsuz ve mutlu insana dayanamazlar. Siz mutlu olun. Dediğim gibi kara lekelere bakarak dünyanızı kararttığınızı fark edeceksiniz. Sevgiyle kalın.
Karmaşa . 07.08.2016
CEVAP YAZ
Kendinizi kontrol etmeyi savaşmayı öğrenin,İnsan hep yalnızdır unutmayın.Bilimsel olarak söylemek gerekirse hiçbirimiz evren için birşey ifade etmiyoruz.Kendinize şunu sorun arkadaşlar.Hayatın bir amacı varmı.Cevap şudur:Hayır hiçbir amacı ve anlamı yok.Yerdeki ot neyse sende ondan bir parçasın.Kendinizi BİLİME verin.Ben bilimle uğraşmadan önce kaygılı biriydim çok kaygılı.Hepinizi anlayabiliyorum size söyleyeceğim şudur.Ne ilaç ne yardım.Size iyi gelecek tek şey.Hayatın sizin için me ifade ettiğini anlamak.İyi ve kötü diye birşey yoktur bunları insanlar kendi çıkarı için kendi sağlığı için uydurur,Belkide normal olan hasta olmaktır asla bilemezsin.Buralarda kendine çözüm bulmays çalışan okuyan insanlar akıllı insanlardır.Cehaletten büyük hastalık olduğunu ben düşünmüyorum insanlık için,Bu yazıyı gören herkese tavsiyem Khrisnamurti adında bir filozofun belgeseli var değişim mücadelesi diye,Onu izleyin hayatınız değişecek onu anlayabilirseniz.Hepinizi seviyorum.
Normal Adam . 05.08.2016
CEVAP YAZ
merhaba benim içimde konuşan biri var mesela haşa allaha küfür ediyor ama ben istemiyorum o yapıyor çok değer verdıgım birisi benle muhabbet ediyor onla muhabbet bayagı koyu ve içimdeki ses bana sesleniyor başlıyorum onla muhabbete karşımdaki kişi anlatıyor ama ben onla muhabbet edıyorum ve toplumda genellıkle malmısın anlamıyonmu olayı oluyor aslında anlıyorum ama kafamı veremiyorum insanlarla muhabbet cok zor kuruyorum acaba benden sıkılıcakmı cokmu konustum rehinledimmi yeter adamı bunalltım gibi ve konusmayı kısa kesiyorum ama karşımdaki kişiye benım psikolojimi yaşatıyorum buyuk ıhtımal çok kötü zamanlar geçirdim uyuşturucu kullandım bir anda kilo aldım spora başladım kilo verdim sınıfta kaldım tekrar yapıyorum aile geçmişim falan filan içimdeki şuanda bile benle konsuuyor aynen şunları diyor delimsmin m...k salagı ne yapıon delirdinmi. bazen akla hayale sıgdırılmıcak hayaller kuruyorum sacmalık işte ama ypıyorum
İsimsiz . 08.01.2015
CEVAP YAZ
Ben bu kişilikleri aslında seviyorum. Bilemiyorum ama inaanlara göre ben normalim. Normal. Normal. Normal. Küçüklüğümden beri gördüğüm gölgelerime alışmış durumdayım. Kişiliklerimin kendi iradeleri var. Her biri farklı. Epey farklı. Örnek vereyim. Bedene zarar verenler. 2 kişilik kendine zarar verdi. Biri sinirli ve herşeyden nefret eden arkadaşımız. Gizlice kolunu kesti. Diğeriyse duygusuz. Acıyı hissetmiyor. Bazen bu yüzden kötü şeyler oluyor. O ayağını kesti. Ciddiyim. Sıfır acı. Biriyse gölge kişilik. O çok birşey umursamıyor... Her biri öyle gidiyor. Say derseniz 17 kişik var benimle 18. Ve her kişiliğin kendi kankası favori müziği çizim tarzı ses tonu var. Zevkleri değişik. Bilemiyorum. Belkide normal olmayanlar biz değil sizsinizdir.
Manyak. . 23.08.2017
CEVAP YAZ
Her şeye herkese karşı aşırı sinir oluyorum ceza almıycağımı bilsem öldürünce pişman olmayacağımı kimse bana kötü yadırgar bakışlarla bakmıycağını bilsem hepsini öldürürdüm en başta babamı ve babaannemi sonra diğerlerileri yalnız yaşamak sakin bi ortam olsun istiyorum kimse etrafımda dolanmasın çalışmayım kimse aramasın sormasın kendi halime kalmak istiyorum bazen en iyisi kendimi öldüreyim herkes kurtulsun diyorum Eminim silahım olsa yapardım çünkü öyle bi an geliyormuş sinirden gözüm kararıyor elim ayağım tutmuyor titreme soğuk ter döküyorum işte o an silAh olsa beynimden vurup öldürürüm kendimi yaparım ama yok sonra yavaş yavaş geçiyor uyuyup uyanınca sakinleşiyorum benim hastalığım nedir
Hazal . 04.09.2017
CEVAP YAZ
bilmiyorum yani bazen çok iyi bir insan olmak istiyorum ama bazende kötü tarafım fazlaca ağır basıyor psikopatlık derecede kana eğilimim var ve bu arzumu kenimden çıakrıyorum yüksek derecede sadisttik arzularım var ve kednimi kesmekten yoruldum başkalarının kanını görmek koklamak tatmak istiyorum yaralarımı saklayamıyorum karanlıkta garip ve üskütürücü sesler duyup karartılar görüyorum ama aksne karanlıktan vazgeçemiyorum dış düünyama karşı ne oldu iyi misin vb soruları almiyim diye sürekli başka biriymiş gibi davranıyorum accayip öldürme iç güdüm var ve bu açık bi şekilde beni korkutuyor neyseki sürekli bana yardım edip beni destekleyen bi karanlık dostum var
Kaygı . 26.03.2016
CEVAP YAZ
içimdeki insanla adeta savasıyorum. bugün birine iyi davranıyorsam yarın kötü davranıyorum, buna engel olamıyorum içimdeki insanla savasmaktan yoruldum, takıntılıyım, birde değer verdiğim insan basşkasıyla muhabbet edince hemen öfkeleniyorum bir süre sonra yine eski halime dönüyorum. geceleri oturup kendimle savasmaktan yoruldum acaba çift karakterlimiyim. dengesizlikler coalıyor, insanlarda yıpranıyor.gün gectikçe tükeniyorum çıkmaza giriyorum durup ağlıyorum. sevdiğim insanları sevgisel anlamda kıskanıyorum bu tabikide ileri dereceye varmaya basladı. acab içimdeki karakteri nasıl yok edebilcem.
Yardım Edin . 30.10.2015
CEVAP YAZ
Bilmiyorum. Nelerden hoşlandığımı, neleri sevdiğimi, beğendiğimi anlayamıyorum. Bir türlü karar veremiyorum. Bir yemeği severken bir anda nefret ediyorum. Bir şeyde karar verirken başkalarından yardım almak zorunda kalıyorum. Sizce bir psikoloğa gitmeli miyim? Ya da buna benzer bir hastalık bilen var mı? Yoksa sadece ergenlikten mi böyleyim karar veremedim. Lütfen yardım eder misiniz?
... . 03.09.2017
CEVAP YAZ
bayağı araştırma yaptım ama bendeki sorunun ne olduğunu çözemedim ben çift karekterli gibiyim içimde tamamen kötü olan bir karekter var insanların acı çekmesinden ölmesinden hoşlanan sapkın ve sadist düşünceleri olan biri birde normal bir insan olan başkalarının üzüntüsüyle bile üzülen biri hastalığımın farkındayım ama bazen kontrol edemiyorum benim sorunum ne olabilir ?
Hasta . 20.12.2014
CEVAP YAZ
Ben bu güne kadar karanlık adımda oturup kendi kendimle konuşmaktan zevk aldım halla da devam ediyorum işteki bozuklukların 5 ine sahibinin ve beni Tripkolik diye çağırıyorlar iş yerinde ama bunları aşmak için bı uzmana görünmek istiyorum ama kendi içimde yaratığım kişilikler bunu engelliyor savaşmaktan vazgecicegimden korkuyorum ama beni ele geçirmeleri yakındır
Bozuk . 09.08.2017
CEVAP YAZ
Herşeye kafama takıyorum dışa iyi gözüküyorum ama kafam da olup bitiyor herşey değişik takıntılarım var istemediğim şeyleri yapıyorum saçma bir şeye aniden sinirlenebiliyorum insanların dediği şeylere doğru olduğunu bilsem bile inanmıyorum çoğu zaman ne hastasıyım anlayamadım hepsinden biraz var gibi geliyor&128516; yardımcı olur musunuz
Boşver . 02.02.2018
CEVAP YAZ
kendim dışında iki kişi var yanımda birisi sürekli beni sevdiğim insanla tehtid ediyo onun söylediklerini yapmamı istiyo yapmazsam daha çok canımı yakacakmış diğeri onun yatakcısı gibi onlarla yaşamak istemiyorum onlardan nasıl kurtulabilirim bilmiyorum hayatım boyunca onlarla mı yasıcam bilmiyorum ama boyle yaşamak çok zor
3 Kişi . 28.07.2015
CEVAP YAZ
eşim yapmam dediği şeyleri hep yapıyor mesela beni birkere aldattı bidaha yapmam dedi ve yaptı borç yapar bana sormaz ama ödeyemez ödemesi bana kalır sonra yine bişey alır yine aynı şey oluryıllardır böyle ilgi göstermez çocuklarına bana sevgi göstermez herşeyi dalgaya vurur umursamaz bana yardım edin kocamın nesi var
Şengül . 13.05.2016
CEVAP YAZ
merhaba benim eşim rahatsız olmayan olayları olmuş gibi görüp anlatıyor kafasında kurup takıyor hastaneye veya doktora destek almayı kabul etmiyor söylemediğimiz lafları söylediniz diye tepkiler yağdırıyor evde misafir veya komşular istemiyor bazen eşi olarak beni de kabul etmiyor lütfen bana ışık tutun yardımcı olun
Leyla . 13.10.2014
CEVAP YAZ
Benim sevgilim bir şeyler görüp duyuyormuş biz ayrıldık aradı beni bayağı bir konuştuk sonra biraz sustu ses vermedi bir anda ağlamaklı halden çıkıp sinirlendi niye aradın beni ben buraya nasıl geldim falan dedi ben nasıl iyileştiriicem onu lütfen bana çare söyleyin acil çok acil kendine birşey yapmasından korkuyorum
İsimsiz . 14.08.2017
CEVAP YAZ
Merhaba eşim bisey anlatirken cok abartarak anlatiyo ilk baslarda olabilir dedim herkez de olabilir fakat surekli anlatmasi herkezin eşim için yine atiyo düşüncesine neden oluyor haliyle bu bir hastalik mi acaba normalde kalabalik da çekingendir kolay kolay kimseyle arkadaş olmazz empati kurmaz
Leyla . 28.03.2018
CEVAP YAZ
Benim annem babam sadece vardi ama ben ne anne kokusu ne baba sevgisi bilirim cunku beni annanem buyuttu ve ben anne baba ve aile sevgisinin eksikligini cok ama cok yasiyorum siz siz olun annenizi ve babanizi her ne olursa olsun cok sevin
Darling . 07.11.2017
CEVAP YAZ
Neredeyse hepsini taşıyorum, fakat hiçbirinin farkında değildim. Bir ailem olsaydı bunu onlarla paylasirdim belki de, tedavi olurdum en azından. Bunu çok isterdim fakat bunlarla yaşamaya mahkumum. Çünkü bu hayatta hiç bir rolüm yok.
Hiç . 10.09.2016
CEVAP YAZ
Hasta Çift karakter hastalığı bende de var aynı söylediğin gibi bir şey insanların acı çekmesinden hoşlanan biri var içimde sanki ve kontrol etmekte zorlanıyorum
Misafir . 28.03.2018
CEVAP YAZ
pasif-agresifim aşırı heyecan problemlerim var ve bu kalbimde ritim bozukluguna yol actı ailem psikologa ihtiyacım olmadıgını soyluyor ama ben gitmem gerektigini biliyorum...
Xxxxy . 19.10.2017
CEVAP YAZ
Çift karakterli olduğumu artık biliyorum ama bu kişilik değişimini kontrol edemiyorum her an değişebiliyorum bundan artık kurtulmak bile istemiyorum çünkü bu harika bir his
Hasta . 11.02.2015
CEVAP YAZ
Ne yasadigimi bilmiyorum surekli gerginim ve en ufak seylere bile sinirleniyorum yanis bir sey yapinca kendime zarar veriyorum very her konuda kendimi suclu hisseeiyorum.
Yagmur . 01.12.2019 02:01:39
CEVAP YAZ
benim kendime karsıhep zavallı ve kendini insanlara karşı hep ezig vekendinden üstun oldukları düşünen ve hep böyle olacgınan bir kişili sahibim ve bunlarlada kalmıyacak
Mine . 25.10.2017
CEVAP YAZ
Bende pasif-agresif kişilik bozukluğu olabilir, fakat bu konuyla ilgili detaylı bilgi nereden alabilirim? Yapmam gereken şeyleri bilmeme ve istememe rağmen yapamıyorum.
Murat . 05.09.2015
CEVAP YAZ
Yirmi dör yaşında oğlumar davranş bozukluklarıvar kafasınavurur sağasolavurur sürekli tükürür neelinegecse döker kırar neyapmamlazım yardımcı olursanız sevinirim
.süleyman . 29.10.2017
CEVAP YAZ
Ben bu açıklamaları okudum ve kendime en yakın açıklamayı depresif ve pasif kişilik bozukluğu tanımında buldum bununla ilgili yardım edermisiniz
Yunus . 01.05.2018
CEVAP YAZ
Bir yandan dua ederken diğer yandanda beddua edesin geliyor içimde kötü bir ben var ve bu yazıyı yazarak ne yapmak istediği bilmiyorum
Hasta . 20.04.2015
CEVAP YAZ
Çoğu tanımlar bana uyuyor.psikolojik sorunlarim var çevreden cekiniyorum anne baba vardı ama belli bir yasa kadar hic görmedim.
Psikolojik . 07.01.2018
CEVAP YAZ
esım bazen kendınden cecıyor ve her seyı unutuyor kımseyı tanımıyor nedendır acaba bu sıklıkla olmuyor senede bır ıkı defa
Ahmet . 30.07.2014
CEVAP YAZ
Birkaç test yaptım tanımlarına baktım ve sanırım line kişilik bozukluğum var. Korkuyorum ama terapi görmek istemiyorum.
İsimsiz. . 26.11.2017
CEVAP YAZ
Narsistik kislik bozuklugu olan bir hstanin tedavi edilmedigi zaman sonucu ne olabilir.
Magdur . 12.03.2016
CEVAP YAZ
Adını karmaşa olarak yazan arkadaş eğer mümkünse görüşebilir miyiz
Karmaşa 2 . 11.02.2016
CEVAP YAZ
karmaşa yaşadıklarını birebir bende yaşıyorum ve sana ihtiyacım var
Karmaşanın Ruh İkizi . 16.08.2015
CEVAP YAZ
kendimi tanımıyorum nasıl bir kişiliğe sayibim bilmiyorum
Duygu . 29.05.2018
CEVAP YAZ
burdakı tanımların hepsine uyuyorum ben insanmıyım acaba
Çok Kişilikli . 16.03.2016
CEVAP YAZ
Sanırım çift karekterliyim birden iyidir 😊😊
Yunus . 03.07.2018
CEVAP YAZ
Aman canım herkesin içinde bir acayiplik vardır
B . 04.05.2019 10:52:23
CEVAP YAZ
tam bir karmaşa, anca bu kadar anlatılablirdi.
Beyza . 18.06.2016
CEVAP YAZ
Ozamann hepimiz birer deliyiz millet relaks
Duygu . 25.10.2017
CEVAP YAZ
Hich bisheye ilgim yok
Mehri . 21.06.2018
CEVAP YAZ
Ben sizofrenihim
Ali . 28.02.2021 16:02:48
CEVAP YAZ
Panik Atak Türleri
Panik Atak Türleri
1. Beklenmedik Ataklar: Nedensiz, birden ortaya çıkan nöbetler. Panik bozuklukta bu tür ataklar vardır.2. Duruma bağlı olanlar: Korkulan bir kedi, köpek veya başka bir nesneyle ya da bir durum karşısında ortaya çıkar.3. Durumsal yatkınlık gösterilen ...
Paranoya Tedavi Yöntemleri
Paranoya Tedavi Yöntemleri
Paranoya psikolojik bir rahatsızlık ile toplum içinde aşırı evhamlı kişiler içinde kullanılan, anlamı eski Yunancada delirmek olan hastalık ve nitelemedir. Paranoya rahatsızlığı temelinde aşırı evham, endişe ve kuruntular barındırır. Halk arasında is...
Şizofreni Tanısı
Şizofreni Tanısı
• Şizofrenide görülen belirtiler başka psikiyatrik hastalıklarda da görülebilir.• Hiçbir belirti tek başına tanı koydurucu değildir. Tanı psikiyatri uzmanı tarafından hastanın ruhsal muayenesi, hasta yakınları ile görüşme ve çoğu zaman hastanın klini...
Majör Depresyon
Majör Depresyon
Majör depresyon, özellikle gençlerde çok sık karşılaşılan psikolojik bir durumdur. Ortaya çıkması durumunda çok ciddi sonuçlara neden olabilecek bir rahatsızlık olan majör depresyon, çokça görülen bir durumdur. Majör depresyon, erkenden müdahale edil...
Stres Ne Gibi Sorunlara Neden Olur ?
Stres Ne Gibi Sorunlara Neden Olur ?
Stres anında fazla enerji tüketildiğinden birey kendini güçsüz, yorgun ve endişe içinde hisseder. Daha sonraları kişi uyku problemi çekmeye başlar. Sinirli ve çabuk heyecanlanan biri olur. Konsantrasyon kaybı yaşar ve dikkatini toplayamaz. Daha önce ...
Ani Sinirlenme
Ani Sinirlenme
Ani sinirlenme, insanları ani bir şekilde etkileyen, sebepsiz yere oluşan bir durumdur. Kan beynime sıçradı gibi sözlerle ifade edilen sinirlenme halinde vücutta fazla miktarda adrenalin salgılanır. Bu kişinin stres halini anlatır. Vücutta çok kısa b...
Şizofreni
Şizofreni
Şizofreni, beyinde bulunan maddelerin iletiminde yaşanan bozukluk ve bu bozukluk nedeni ile bazı farklılıkların oluşması ile ortaya çıkan bir hastalıktır. Hastalıkta aktif ve pasif olmak üzere dönemler yaşanır. Şizofreni hastalığı tedavisi mümkün bir...
Panik Atak
Panik Atak
Panik atak genel olarak bazı psikiyatrik bozukluklarla birlikte görülen, bunun yanı sıra yine bazı fiziksel rahatsızlıklarla birlikte de görülebilen bir tür endişe nöbetidir. Günümüzde yoğun olarak yaşanabilen panik atak aslında genel anlamda günlük ...
Panik Bozukluk Nedenleri
Panik Bozukluk Nedenleri
Panik bozukluk, tekrarlayan ve beklenmedik panik atakları ile karakterize edilen bir anksiyete bozukluğudur. Panik atakları, aniden ortaya çıkan şiddetli bir kaygı ve korku hissi ile belirgindir. Panik bozukluğu olan kişiler, bu atakların bir daha ya...
Bipolar Bozukluk
Bipolar Bozukluk
Bipolar bozukluk, manik depresyon ve duygu durum bozukluğu olarak da bilinen, kişinin depresyon dönemlerinde aşırı, abartılı, uçlarda düşüncelere kapılması ve bu yönde tavırlar sergilemesi durumudur. 20'li yaşlarda rastlanma olasılığı daha yüksektir....
Madde Bağımlılığı
Madde Bağımlılığı
Madde bağımlılığı, genelde ergenlik dönemine giren çocuklarda başlar. Özellikle ailevi sorunlar genç yaştaki çocukların madde bağımlılığına başlamalarının birinci nedenidir. Ergenlik dönemi çocuğun ekonomik bağımsızlığını kazandığı yaşlara kadar süre...
Panik Atak Tedavisi
Panik Atak Tedavisi
Panik atak ya da panik bozukluk, tedavisi mümkün olan bir hastalıktır. Günümüzde, etkinliği bilimsel araştırmalarla kanıtlanmış iki çeşit panik atak tedavisi yöntemi bulunmaktadır. Bu yöntemler ilaç tedavisi ve bilişsel-davranışçı tedavi yöntemidir.İ...

 

Panik Atak Türleri
Paranoya Tedavi Yöntemleri
Şizofreni Tanısı
Majör Depresyon
Stres Ne Gibi Sorunlara Neden Olur ?
Ani Sinirlenme
Şizofreni
Panik Atak
Panik Bozukluk Nedenleri
Bipolar Bozukluk
Madde Bağımlılığı
Panik Atak Tedavisi
Şizofreni Tedavisi
Obsesif
Sinir Ucu İltihabı
Mazoşist
Cinsel İsteksizlik
Bipolar
Aşırı Sinirlilik
Ket Vurma
Anksiyete Bozukluğu Nedir
Kendine Zarar Verme
Aşırı Heyecan
Delilik
Kendi Kendine Konuşma
Obsesif Kompulsif Bozukluk Tedavisi
Duygular
Sinir Sıkışması Belirtileri
Sinir Krizi
Halüsinasyon
Popüler İçerik
Şizofreni Tedavisi
Şizofreni Tedavisi
Şizofreni tedavisi yapılsa da, birçok hastanın tamamen düzelemediği görülür. Şizofreni hastaların hayat şartlarını zorlaştıran, iletişimi zora sokan b...
Obsesif
Obsesif
Obsesif, günlük yaşamda ortaya çıkan endişe, evham ve takıntılarla ortaya çıkan, bunları çözümlemeden rahat edemeyen obsesif kompulsif bozukluğu bulun...
Sinir Ucu İltihabı
Sinir Ucu İltihabı
Sinir ucu iltihabı, sinir hücrelerindeki hasarı anlatan bir terimdir. Tıpta nöropati olarak adlandırılan durum, ellerden daha fazla ayakları ve bacakl...
Mazoşist
Mazoşist
Mazoşist; Mazoşizm, 19. yüzyılda yaşamış Avusturyalı bir Ro­mancı olan Leopold von Sacher Masoch'un bir Ro­man' ın da anlattığı cinsel uygulamalara da...
Cinsel İsteksizlik
Cinsel İsteksizlik
Cinsel isteksizlik, cinsel istek ve arzuların azalması, yeteri kadar cinsel uyarının olmasına rağmen, cinsel ilişkide bulunma ve fantezi isteğinin b...
Bipolar
Bipolar
Bipolar, Plansız düşünceler içeren ve irsi bir kişilik bozukluğudur. Kişi duygu değişimleri, klinik ya da majör depresyon yaşayabilir. Ruhen yaşanan...
Aşırı Sinirlilik
Aşırı Sinirlilik
Aşırı sinirlilik, bu sorunun yaşanması tek başına psikiyatrik bir bozukluk olarak değerlendirilmemelidir. Bu durum bazı psikiyatrik bozuklukların beli...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Panik Atak Türleri
Paranoya Tedavi Yöntemleri
Şizofreni Tanısı
Majör Depresyon
Stres Ne Gibi Sorunlara Neden Olur ?
Forumdaki Psikolog Arkadaşlar Yardım Edebilir Mi? Uzun Süredir Boğuştuğum Sorunun Çözümü Nedir?
Deli Diyebilirsiniz Ama..
Takintiliyim Aşığım
Babam Annemi Aldatıyor
4 Senedir Evden Cikmadim
Hakkımızda  
Tıbbi Sorumluluk Reddi  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Forumdaki Psikolog Arkadaşlar Yardım Edebilir Mi? Uzun Süredir Boğuştuğum Sorunun Çözümü Nedir?
Deli Diyebilirsiniz Ama..
Takintiliyim Aşığım
Babam Annemi Aldatıyor
4 Senedir Evden Cikmadim
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Tıbbi Sorumluluk Reddi  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024